Як не стати жертвою торгівлі людьми, розповідали на тернопільському автовокзалі (фото)

Сьогодні, 30 листопада, на центральному автовокзалі Тернополя мешканців інформували про проблему торгівлі людьми та розповіли, як потрібно діяти, якщо ви потрапили у таку ситуацію.

Така інформаційно-просвітницька акція приурочена до Міжнародного дня за скасування рабства. Її метою є проінформувати жителів нашої області про проблему торгівлі людьми.

– Сьогодні існує багато різних стереотипів в суспільстві щодо проблеми з торгівлею людьми і часто люди порушують правила безпечної поведінки, не надаючи їм належного значення. Сьогоднішня акція полягає у розумінні правил безпечної поведінки, тому що завдання акції – підготувати людей до уникнення цього процесу вербування. Часто наші співмешканці готові до спровокованих бездумних дій, мають бажання швидко заробити великі гроші і не розуміють, що в цьому може бути ризик. Вони довіряють більше, ніж потрібно, вірять на словах та мало читають документи поміж рядків, – розповідає Оксана Шлюсар, керівник з розвитку громадської організації ТМЖК «Відродження нації», тренер і консультант національної лінії  з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

3
3

Тернополяна роздавали буклети, які містять контактні телефони гарячої лінії «527», правила безпечних мандрівок та інформують про проблеми торгівлі людьми.

– Інколи людина не розуміє, що вона постраждала від торгівлі людьми. Вона не звертається за допомогою, адже думає, що її просто ошукали або що їй не пощастило. Люди не розуміють, що мають право розраховувати на допомогу як від держави, так і від представництва міжнародної організації міграції в Україні, – зазначає Оксана Шлюсар.

2
2

4
4

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео