Віра Олександрович

Як проводити навчання із 1 вересня, у кожному освітньому закладі Тернопільщини вирішуватимуть самі (відео)

Хома

Навчальний рік для більшості учнів на Тернопіллі розпочнеться традиційно 1 вересня. Ось тільки, як тоді організовуватимуть навчальний процес, наразі не знає ніхто. Вибір обмежать трьома варіантами.

Про це сьогодні, 22 липня, розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. Адже цю тему обговорювали під час засідання регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Тернопільській обласній держадміністрації (ОДА).

Штаб1
Штаб1

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки спільно із Міністерством охорони здоров'я  здійснює моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні і розробляє усі можливі сценарії. Відповідні алгоритми запровадять незабаром. У МОН для цього готують докладні роз'яснення. Йдеться про те, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного із 3-х запропонованих сценаріїв.

Можливість продовження дистанційного навчання в Україні нині обговорюють дуже активно, каже пані Хома. – Але наразі ніхто не говорить про те, що із 1 вересня навчання залишиться дистанційним. Навчання буде очним! Однак ми мусимо зважати на епідемічну ситуацію у нашому краї.

Тобто обирати подальші кроки доведеться як кожному органу місцевого самоврядування, так і кожному навчальному закладу, підкреслила вона.

Отже, остаточне рішення на Тернопільщині прийматимуть на засіданні регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, залежно від особливостей епідеміологічної ситуації у нашій області:

- варіант перший: низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволене у звичайному режимі; - варіант другий: високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечують дистанційно; - варіант третій: середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечують як дистанційно, так і в закладах освіти, але із обов’язковим дотриманням правил дистанціювання та гігієни.

Зауважимо, про такі зміни в освітньому процесі вчора, 21 липня, заявив і міський голова Сергій Надал. Він підкреслив, що навчання точно розпочнеться 1 вересня. Окрім того, у Тернополі робитимуть усе, щоб діти все-таки ходили до школи.

Фото надані Тернопільською обласною державною адміністрацією

Вибір читачів за тиждень

Відео