Віра Олександрович

Як тернопільських підприємців консультували фахівці платформи ТахLіnk (фото)

ДФС_нове2

Семінар із найактуальніших питань нещодавно провели для бізнес-спільноти Тернопілля місцеві фіскали і представники інтерактивної платформи ТахLіnk.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, починаючи із 1 липня 2017 реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) може бути зупинена, відповідно до п. 201.16 ст. 201 Податкового кодексу України при відповідності такої податкової накладної/розрахунку коригування сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Тож у приміщенні Головного управління ДФС у Тернопільській області фахівці відомства і інтерактивної платформи ТахLіnk вирішили провести для понад сотні представників бізнесу Тернопільщини спільний семінар із даного питання, а також інших – які на часі.

DSC_0037
DSC_0037

Про новий механізм, запроваджений Податковим кодексом України для підвищення ефективності боротьби з ухиленнями від оподаткування, що дозволяє автоматично аналізувати податкову накладну на наявність ризиків, розповів присутнім заступник директора Департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС України Сергій Деревцов. Також він акцентував увагу, що система вже на стадії реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування унеможливлює безпідставне формування податкового кредиту навіть до моменту подання податкової декларації із ПДВ, а її економічний ефект - це додаткові надходження ПДВ до бюджету.

Про практику застосування системи моніторингу критеріїв оцінки ризиків і зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, загальні проблемні питання і шляхи їх вирішення розповіла усім начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС в області Наталя Волошинович.

Волошинович
Волошинович

Про те, як діяти платникам при зупиненні реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування порадила експерт з податкового права інтерактивної платформи ТахLіnk, член Асоціації податкових радників Мирослава Нечай. На питанні, що слід враховувати платникам єдиного податку для зменшення податкових ризиків, детально зупинився експерт із податкового права інтерактивної платформи ТахLіnk, член Асоціації податкових радників Костянтин Чарторийський.

На завершення присутні з уст фахівця із розвитку електронних систем інтерактивної платформи ТахLіnk Романа Швеця почули про особливості використання інтерактивної платформи про податки. Під час дискусійного блоку учасники отримали відповіді на численні запитання, які виникали під час заходу.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео