Віра Олександрович

Як у Тернополі депутати випробували модний «турборежим» (фото, відео)

Модний «турборежим» прийняття рішень випробували депутати на пленарному засіданні 41-ї сесії міської ради сьогодні, 6-го грудня.

Відкривши засідання о 9:15, вони встигли до 14:30 розглянути 250 пунктів порядку денного, серед яких було чимало звітів про виконання міських програм, а також прийняття нових. Невелику перерву політики взяли лише близько 13:00. Традиційно після такого «перекусу» на розгляд «із голосу» їм запропонували ще низку земельних питань.

Кібляр
Кібляр

Господарці на сесії приділили чимало уваги. Зокрема, депутати внесли зміни до бюджету Тернопільської громади на 2019 рік. Зробили це з метою успішного завершення бюджетного року і недопущення заборгованості із виплати зарплати бюджетникам. Про це повідомила головний фінансист міста Надія Кучер.

– Це відбудеться завдяки внутрішнім «перекидкам» коштів між головними розпорядниками на загальну суму 27,6 млн грн, – пояснює вона.

За її словами, кошти насамперед спрямують на виплату зарплати. Причому йдеться про суму понад 10 млн грн. Окрім того, на благоустрій територій віддадуть 2,5 млн грн, на придбання автобусів – 5,6 млн грн, на інсулін і безкоштовні медикаменти – 1,2 млн грн.

– На утримання закладів освіти додатково спрямуємо 7,9 млн грн, на потреби управління транспорту  понад 6 млн грн, управлінню культури – близько 3 млн грн, 450 тис. грн із яких піде на проведення капітального ремонту пішохідного підвісного мосту, що у парку «Топільче» і ще 207 тис. грн – на ремонт підпірної стіни біля альтанки у парку ім. Т. Шевченка, – додає вона.

Оскільки депутати дали 32 «за» відповідні зміни до кошторису, то 1,4 млн грн надійде також на утримання закладів охорони здоров’я і ще 6,8 млн грн – на потреби управління житлово-комунального господарства. Причому управлінню ЖКГ найбільшу суму спрямують на проведення капітальних ремонтів і термомодернізацію будівель житлового фонду. Окрім того, близько 4 млн грн виділили КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», у тому числі – майже 800 тис. грн витратять на ремонт теплотраси у дошкільному навчальному закладі, що на вул. Вербицького.

Кучер
Кучер

До речі, розгляд питань нині йшов у модному «турборежимі», адже вже о 16:00 в Українському домі «Перемога» мали відбутися урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування. На це засідання запросили усіх депутатів.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео