Оксана Бучко

Як вивчити англійську мову тернопільським юристам

c1c85197b27c5b0d9759f72b9b22b534-e1548323877119

Необхідність іноземної мови в юридичному бізнесі стовідсотково підтвердили результати аналітичного дослідження Міністерства юстиції «Знання та навички випускників юридичних факультетів та закладів вищої освіти через призму відповідності потребам ринку праці». Юристи, вивчивши англійську мову, зможуть вести переговори, складати правові документи та здійснювати їх переклад. Тернополяни, які працюють у цій сфері, можуть скористатись практичними порадами, аби полегшити процес такого навчання.

Як юристам вивчити англійську, пише Іванна Мельничук на loyer.com.ua.

Про метод вивчення мови спеціалістами певних галузей -  CLIL (Content and Language Integrated Learning) - «Терен» писав ТУТ.

Також варто:

1. Знайти мету

Насамперед, визначте чітку мету та рівень знання мови, який вам потрібен для її досягнення. Це може бути позиція в компанії, яку ви хочете отримати. Якщо ж англійська вам потрібна для подорожей, то рівня pre-intermediate для початку вам цілком вистачить.

2. Не починати з професійної англійської

Починати завжди слід з початку. Це звучить банально і здається непотрібним. Але щоб освоїти потрібні терміни і поняття, необхідно опанувати базу.

3. Взяти допомогу коуча

Для досягнення успіху у будь-якій сфері потрібен хороший коуч. І це не має створвати дискомфорту, що у дорослому віці ми беремо допомогу наставника і вчителя. Він покаже найбільш ефективний метод навчання, підбере потрібні матеріали, підручники та довідники, зробить навчання більш організованим. Саме професіонал зможе об’єктивно визначити рівень володіння мовою, встановити темп навчання та підібрати необхідні підручники. Непогано працюють і заняття онлайн, щоб зекономити час.

4. Витратити з користю вільний час

Вільний час, який ви витрачаєте в заторах, на пробіжці, чекаючи в черзі чи в аеропорту, в літаку чи за переглядом телевізора є для того, щоб включити подкаст чи новини англійською, зрештою навіть фільм чи відео з конференції TED, завчити кілька нових слів або переглянути (хоча б) кілька граматичних правил.

5. Користуватись тематичними словниками

Якщо ваш півень володіння англійською мовою вже доволі високий, можна переходити до вивчення спеціальних термінів та понять. А у цьому вам допоможуть тематичні словники:

6. Користуватись сайтами для вивчення англійської  

Є надзвичайно багато сайтів для вивчення англійської, і кожен з них пропонує свою систему навчання: граматичні та лексичні правила, вправи, тексти для читання, короткі відео для сприйняття мови на слух.

Корисну добірку сайтів, подкастів та електронних словників для вивчення англійської, ви знайдете за посиланням.

7. Користуватись підручниками для вивчення англійської мови для юристів

Хоча навчання з підручником може здатись нудним та застарілим методом, проте це працює. По-перше, це систематизує навчання, по-друге, допомагає закріпити отримані знання, виконанням завдань, так би мовити «набити руку», щоб використання мови було більш вільними, довести формування складних граматичних конструкцій та використання лексики до автоматизму.

Підручники, які ви можете також завантажити безкоштовно, доступні ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео