Юля Вітюк

“Якби ми не готувалися 6 років, половина з нас звідти б не вийшла”: тернопільські спецпризначенці - про бої в Ірпені

Наші спецпризначенці пройшли надзвичайно складні бої і всі залишилися живими

Серйозна бойова підготовка допомогла бійцям тернопільського відділу спецпризначення вийти живими з пекла, яке влаштували російські окупанти в Ірпені. Про те, що довелося пройти бійцям і що вже можна сьогодні озвучувати, розповів під час брифінгу Тернопільської військової адміністрації головний поліцейський області Олександр Богомол. 

За його словами, тернопільські спецпризначенці працювали в Ірпені, коли росіяни ще не покинули місто.

У них було три бойових заходи по півтори доби кожен. Повірте, переживав і я, і їхні сім’ї. Люди всі збережені і це головне. Ось якими були слова керівника спецзагону після цих заходів: «Якби ми не готувалися 6 років, половини з нас вже би не було, половина звідти б не вийшла», — каже Олександр Богомол.

Серйозна бойова підготовка допомогла бійцям тернопільського відділу спецпризначення вийти живими з пекла, яке влаштували російські окупанти в Ірпені


Як розповіли спецпризначенці, росіяни з якими у них були зіткнення, були добре підготовлені та мали серйозну зброю, тому бої були дуже складні. Очільник поліції області розповів про одну зі складних ситуацій, в яку потрапили наші бійці. 

Прийняли рішення передислокуватися з місця між висотними будинками, де вже ніхто не проживав, це була адміністративна будівля, у приватний сектор. Через 15 хвилин після передислокації  всі ці будинки були спалені окупантами. По висотних будинках вдарили фосфорними бомбами. Загорання було на 4-5 поверхах, горіло аж до самого низу. Наші хлопці, зважаючи на те, що були підготовлені, розуміли як уникнути ураження, за пів години до ударів евакуювалися з цього місця, – зазначає Олександр Богомол.

Зараз практично всі підрозділи тернопільського спецпризначення далі продовжують брати участь у бойових діях.

Фото з допису Поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео