Тамара Коблик

Які останні результати моніторингу якості повітря у Тернополі після масштабної пожежі (відео, оновлено)

Не зафіксовано жодного випадку звернень до лікарень міста з отруєнням хлором чи соляною кислотою

Зранку 22 серпня працівники Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України проводили заміри якості повітря в різних районах Тернополя. Станом на 8:00 показники концентрації хлору та соляної кислоти в повітрі є нижчими норми. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Загрози для життя та здоров'я тернополян немає, - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, заміри проводили на мікрорайоні Новий Світ: вул.Набережній, вул. Бродівській та вул.Білецькій. Усі заміри вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі показники в межах норми.

За результатами моніторингу стану атмосферного повітря структурними підрозділами Козівського та Теребовлянського відділів Тернопільського міськрайонного центру перевищень ГДК не виявлено, - кажуть у відомстві.

Тож тернополяни та жителі області можуть повертатись до звичного ритму життя. Як повідомляють у пресслужбі міськради, можна спокійно відкривати вікна та провітрювати приміщення, немає обмежень щодо перебування на вулиці. Дитячі садочки працюватимуть у звичайному режимі з прогулянками на свіжому повітрі

Тернополяни дослухались до рекомендацій офіційних структур, тож не зафіксовано жодного випадку звернень до лікарень міста з отруєнням хлором чи соляною кислотою, - про це під час брифінгу у Тернопільській ОВА повідомила головна санітарна лікарка області, гендиректорка Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб Оксана Чайчук.

Також провели забори води у водопровідній системі та з Тернопільського Ставу, усі показники у межах норми.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня у Тернополі виникла масштабна пожежа під ворожого удару у промисловий об’єкт, зокрема – у ємність для зберігання паливно-мастильних матеріалів. На щастя, ніхто не постраждав.

Як писав Терен, перевищення нормативних показників хлору у сімох з десяти контрольних точках виявили під час перевірки повітря у Тернополі станом на 13.30 20 серпня. Як повідомила головна санітарна лікарка області, гендиректорка Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб Оксана Чайчук, при нормі 0,1 міліграма на метр кубічний в атмосферному повітрі є перевищення від 0,4 до 1,1. Тобто від чотирьох до десяти разів.

Читайте також: Майже 100 рятувальників 12 годин гасили пожежу після ворожої атаки у Тернополі.

Як тернополяни оберігаються від забруднення повітря після пожежі: опитування.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео