Віра Олександрович

Юні переселенці можуть отримати будь-яку меддопомогу у дитячій лікарні в Тернополі

Переселенці, які планують залишатися у Тернополі на тривалий час або й назавжди, мають право підписати декларації із місцевими педіатрами.

Десятеро дітей різного віку із числа переселенців станом на 10 березня лежать у Тернопільській міській комунальній дитячій лікарні. Звертаються батьки такої малечі і в нашу поліклініку. Власне, до працівників цих медзакладів нині можуть звертатися усі, хто прибуває в наше місто із регіонів, де тривають бойові дії. Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які планують у Тернополі залишитися на тривалий час або й назавжди, мають право підписати декларації із педіатрами, яких самі оберуть. Про це розповів директор цього лікувального закладу Андрій Артимович.

- За даними на ранок 10 березня, ми мали 10 дітей із числа переселенців, причому двоє – перебували у реанімаційному відділенні, - уточнює медик. – Це - діти, які потребують паліативної допомоги. Тобто їм медичну допомогу доведеться надавати весь час. Стан усіх дітей – стабільний. Їм надають поміч у повному обсязі.

Директор Тернопільської міської дитячої лікарні Андрій Артимович

Нагадаємо, йдеться про заклад із понад 30-річною історією роботи з найменшими пацієнтами. Міська дитяча лікарня – єдиний медичний заклад у нашій області, де успішно лікують малечу з онкогематологічною патологією. Ба більше, в установі досі зберегли мережу дитячих поліклінік. При цьому медики гідно відповідають на виклики реформи галузі.

- Якщо буде потреба, ми готові збільшити прийом пацієнтів, - додає Андрій Артимович. – Враховуючи те, що у нас до 200 ліжок для маленьких пацієнтів, у нас є можливості прийняти не тільки жителів нашої громади, а й тих, хто нині тут гостює.

Медики дитячої лікарні, в тому числі – надсучасна клініко-діагностична лабораторія нині працюють у штатному режимі, підтвердив він. І маленьким пацієнтам готові допомагати цілодобово.

- Згідно із чинним законодавством, щоб потрапити до нас, батькам треба представити лише посвідчення особи. Це можуть бути документи батьків, - додає директор. – Втім, невідкладну допомогу надають у будь-якому випадку, навіть без пред’явлення посвідчення. Для того, щоб стати на облік, потрібні документи, що засвідчують особу батьків. Далі той лікар, якого вони оберуть, вносить усі дані в реєстр.

Питання щодо оформлення пацієнта, підготовки документації – батькам радо допоможуть розв’язати згодом. Адже в першу чергу медики будуть надавати необхідну поміч хворому.

- Не можу сказати, що вже є дуже великий відсоток звернень переселенців у нашу поліклініку, - визнає директор. – Швидше за все, люди не впевнені у своєму майбутньому і не знають, чи будуть тут довго. Звісно, всі хочуть повернутися додому. Тому не всі одразу бачать потребу реєструвати свою дитину постійним пацієнтом. Але ми готові до цього! Не проблема, якщо наша допомога знадобиться вам лише один тиждень чи місяць. Можливо, дитині якраз були потрібні якісь щеплення. Ми це забезпечимо. Головне, щоб батькам і малечі було зручно.

До слова, докладно дізнатися про те, де чекають пацієнтів, можна ТУТ.

Фото Головного управління ДСНС в Тернопільській області. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео