З 1 вересня тернополяни зможуть створити ідеї для покращення міста

2

Тернополяни, які хочуть покращити життя міста та мають ідеї для цього, можуть сміливо подати свої проекти на «Громадський бюджет».

Даний проект дозоляє кожному громадянину за допомогою власних ідей розподілити кошти міста на його покращення у різних сферах життя. Прийом проектів триватиме цілий місяць (від 1 до 30 вересня).

Правила подачі ідей на програму «Громадський бюджет» доволі прості. На момент реєстрації вам має виповнитися 16 років, крім того ініціатором має бути громадянин України чи іноземець, який має дозвіл на постійне проживання в Україні. Ваш проект може бути малим (1 000 - 300 000 грн) чи великим (300 001 - 1 450 000 грн). А от теми для ідей більш різноманітні: охорона здоров’я, освіта, спорт, безпека, громадський порядок та інше.

Коли ви сформуєте ідею та розрахуєте її бюджет, варто зібрати 25 підписів людей, які підтримують ваш проект. Далі, до 30 вересня, заповніть анкету на сайті, або занесіть роздруківку проекту у ЦНАП на вул. Острозького, 6. До 23 жовтня структурні підрозділи будуть розглядати поданні проекти на відповідність до законодавства. У листопаді, почнеться голосування за проекти. Проголосувати можна буде на сайті, чи у ЦНАПі. Проекти, які стануть переможцями, реалізують у 2019 році.

Джерело: Тернопільська міська рада

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео