Віра Олександрович

За агітацію під час вакцинальної кампанії лікарів на Тернопільщині будуть стимулювати

Основне (1)

Сімейні лікарі на Тернопільщині матимуть додатковий стимул, аби вакцинувати своїх пацієнтів. Таку інформацію підтвердили у ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України».

Зокрема, на сторінці Міністерство охорони здоров'я України у соціальній мережі «Фейсбук» повідомили (цитуємо): «…Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакцинуються понад 80%, йому зарахують 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи із 2022 року. Враховуючи, що частина лікарів цьогоріч уже пройшла атестацію, отримати додаткові бали можна буде протягом наступного року…».

Нагадаємо, нещодавно у МОЗ вирішили не давати дозвіл на очне навчання у школі, якщо там не мають щеплення 80% педагогічного колективу. Саме через це на засіданні міського Штабу із боротьби з коронавірусною інфекцією ухвалили відповідне рішення.

Окрім того, у МОЗ розглядають можливість запровадження додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів. Тим паче, така вірогідність є високою, адже, за даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведеними Info Sapiens у березні 2021 р. - 64% українців загалом і 72% людей від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення. Саме тому у МОЗ впевнені, що сімейні лікарі повинні активно комунікували про вакцинацію з пацієнтами і спиратися на доказову медицину. Довідка. Читайте про те, як говорити із пацієнтами про вакцинацію у посібнику. Актуальна інформація про вакцинацію для медиків – ТУТ.

Фото зі сторінки ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України» у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео