За неправильне паркування тернополяни платитимуть більший штраф

1180162

Сьогодні, 27 вересня, тернопільські автомобілісти повинні керуватися новим законом про реформування сфери паркування транспортних засобів.

Що саме чекає тернопільських автовласників читайте далі.

Порушення зафіксовані на фото або відео

Фіксуватиме порушення спеціальна система, яка буде розміщена на дорогах. Відповідно до факту порушення буде виписуватися штраф.

Штрафи виписуватимуться заочно

Поліцейський тепер не чекатиме на водія. З’явилася нова посада – паркувальний інспектор, котрий для того, щоб виписати штраф, повинен сфотографувати машину і залишити повідомлення на лобовому склі автомобіля.

Як приходитимуть штрафи

В повідомленні, яке залишить інспектор, вказано умови порушення і лінк на сайт, де водій зможе побачити факти свого порушення на фото. Після цього інспектор робить запит до Єдиного державного реєстру про власника транспорту та вносить відповідні дані. Оригінал постанови буде приходити на пошту за місцем реєстрації.

Ціна порушення

Згідно з законом, штрафи за паркування будуть в 20 разів більшими за стандартну оплату однієї години.

Підстави для евакуації

im-parking_rules_new
im-parking_rules_new

Штрафи без готівки з бонусами

Заплатити штраф на місці готівкою тепер заборонено. Інспектори не мають права брати від вас гроші. Передбачена система оплати через фінансові установи, термінали та інтернет платежі.«Приємні» бонуси чекають порушників, які оплатять штраф протягом 10 днів - мінус 50 % від штрафу, повідомляє «Еспресо».

Анастасія Мархоцька

Фото з допису 

Вибір читачів за тиждень

Відео