Тамара Коблик

За рік на Тернопільщині виписали близько пів мільйона е-рецептів за програмою «Доступні ліки»

Станом на середину січня у Тернопільській області 393 аптеки є учасницями програми

Тернопільську область із робочим візитом відвідала голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак. Основна мета відвідин – інформування населення про програму «Доступні ліки». Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

В рамках візиту зустрілася із керівництвом Тернопільської ОВА та представниками.

Під час зустрічі обговорили реалізацію державної програми «Доступні ліки» в області, зокрема у селах. Окрім того, розглянули питання послуг реабілітації.

У Тернопільській області протягом минулого року було виписано близько 502 тисяч електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». За погашеними рецептами аптеки області отримали майже 33 млн грн від НСЗУ.

Станом на середину січня у Тернопільській області 393 аптеки є учасницями програми. Це середній показник серед інших областей по відстані від місця надання первинної медичної допомоги до найближчої аптеки-учасниці програми «Доступні ліки».

Важливо, щоб кожен українець, який потребує ліків за програмою реімбурсації, знав про таку можливість та міг отримати ліки недалеко від дому. У 2023 році жителями Тернопільщини погашено 428 тисяч е-рецептів із 502 тисяч виписаних, тобто 85%. Це середній показник серед усіх областей, він означає, що 15% рецептів залишились непогашеними, — зазначила Голова НСЗУ Наталія Гусак.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео