За що тернополяни з індивідуальним опаленням отримали плюс кілька сотень на рахунок (відео)

IMG_5231

Днями тернополяни отримали платіжки за опалення, у яких сума збільшилась на кілька сотень гривень. Це так звані додаткові нарахування. 

У Тернопільській міській раді пояснили, відтепер теплова енергія, яка надходить у будинок, розподіляється між всіма співвласниками багатоквартирного будинку. 

Тернополяни, невдоволені рахунками за споживання комунальних послуг і нововведенням, активно оскаржують таку систему. 

- Це якесь божевілля, люди з індивідуальним опаленням платять менше за газ, ніж за транспортування тепла по трубах, - пише Світлана Войтович.

- От пишете - частка плати. Цікава така частка, у мене вона вийшла аж 556 грн. Може то цілий кавалок комусь у кишеню? - слова Олі Салук.

-  Із цього всього можу заплатити хіба що сусідці за не холодну стіну з її сторони, всього іншого немає... хоча нараховано 550  грн., - пише Оля Бойко.

Тернополянин Василь має встановлене індивідуальне опалення і також отримав платіжку за грудень з додатковою сумою, що становить 632 гривні.

- Опалюю свою квартиру, плачу за рахунок і ще треба платити за загальне користування кімнатами, які взагалі ніхто не опалює, там холодно. Тож це плата просто за повітря, яка вискакує кожного місяця, - написав він.

Хлопець каже, що ніхто про оновлений рахунок його не попереджав.

- Ніхто не попереджав, ніхто не дзвонив, нічого не писав. Прийшло - мусиш оплатити і все.

У Тернопільській міській раді пояснюють, що нараховані гроші - частка плати за обсяг теплової енергії, витраченої на опалення місць загального користування,  на функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та постачання гарячої води. Додатково також нараховується плата за тепловіддачу від транзитних трубопроводів. А для таких як Василь, у кого в місцях загального користування приладів обігріву немає або вони не функціонують, у міській раді кажуть, слід звернутися до балансоутримувача для відновлення їхньої роботи. 

[embed]

[/embed]

Фото з відкритих джерел

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео