Орест Сарматський

За що віце-прем’єр-міністр відзначив поки що невідомого журналіста з Тернопільщини?

конкур01

Геннадій Зубко нагородив регіональних журналістів за краще висвітлення реформи децентралізації.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко відзначив переможців Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади». Конкурс був започаткований Мінрегіоном у 2016 році, як пілотний у співробітництві із партнерами Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та ГO «Інтерньюз-Україна».

Про це повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

- Я дякую журналістам, які взяли на себе відповідальність опікуватись і висвітлювати таку складну реформу як децентралізація. Реформа децентралізації дуже важлива для нашої країни, адже вона впливає на якість життя простих українців. Це стосується в першу чергу інфраструктури, дитячих садків, шкіл, лікарень, амбулаторій – і це все, є сервісом для кожної людини», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, децентралізація – перша в Україні реформа, що впроваджується за принципами прозорості та максимального залучення громадських інститутів. І у цьому велика заслуга активних суспільних комунікаторів, журналістів. «Важливим аспектом є також лідерство серед журналістів, які могли б брати на себе частинку відповідальності за розвиток громади, — підкреслив урядовець.

Довідково:

Конкурсною комісією, до складу якої ввійшли представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, Міністерства інформаційної політики України, експерти Програми РЄ, ГО «Інститут громадянського суспільства», ГО «Інтерньюз-Україна», розглянуто 229 робіт за номінаціями: «онлайн-публікація» – 90 робіт, «стаття у друкованому ЗМІ» – 66, «радіоматеріал» і «відеоматеріал» – 73 роботи.

З них до фіналу відібрано 13 робіт (25 авторів і співавторів), які представляють різні регіональні ЗМІ. Вінницька, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Тернопільська області та Київ мають по 1 фіналісту. Полтавська та Харківська області – по 2 фіналісти. Черкащину представляють – 3 фіналісти.

Прізвища нагороджених журналістів не вказано.

Фото - прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Вибір читачів за тиждень

Відео