За весь період пандемії на Чортківщині ковід зафіксували лиш у 70 дітей

2-93-840x480-c-1

Про статистику дитячої захворюваності на COVID-19 у Чорткові та районі пресслужбі Чортківської міської ради розповів лікар-епідеміолог Олег Голінатий.

– На даний момент ми не маємо спалахів коронавірусної інфекції у навчальних закладах громади. Якщо і фіксуємо, то поодинокі випадки захворювання дітей чи вчителів. 

За весь період епідемії коронавірус виявили у 70 дітей. Всі вони перебували на амбулаторному лікуванні, важкого перебігу захворювання не спостерігалося. У більшості пацієнтів віком до 18 років ковід проходив безсимптомно або ж з незначними погіршеннями загального стану. 

До слова, у багатьох дітей виявляли наявність інфекції не через те, що у них були ознаки хвороби, а через те, що вони були контактними і підлягали обов’язковому тестуванню. Протягом останнього тижня ковід виявили лише у двох неповнолітніх. 

Варто відзначити, що потреби переходити на дистанційне навчання зараз немає. Якщо ми фіксуємо випадок захворювання серед дітей в освітньому закладі, то на карантин йде лише той клас. Ці рекомендації МОЗ ефективні і чудово працюють, тому, на щастя, ситуація із дитячою захворюваністю в громаді стабільна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео