Ростислав Фук

Замовив авто онлайн: жителя Тернопільщини обдурили на значну суму

Чоловік розповів поліцейським, що в фейсбуці знайшов оголошення про продаж автомобіля з Європи

Картка

Замовив авто і позбувся власних заощаджень житель Тернопільського району. Він вирішив придбати авто онлайн, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Чоловік розповів поліцейським, що в фейсбуці знайшов оголошення про продаж автомобіля з Європи. Він зателефонував за вказаним номером, аби обговорити деталі покупки. Обов’язковою умовою від продавця була передоплата на номер банківського рахунку. Здійснивши перерахунок 25 000 гривень, автомобіль так і не отримав.

Покупець ще декілька разів намагався зателефонувати шахраю, однак зв’язку з ним не було.

Зрозумівши, що ані авто, ані своєї готівки він так і не побачить, чоловік звернувся за допомогою в поліцію.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження, слідчі встановлюють особу зловмисника.

Правоохоронці застерігають: не надсилайте власні кошти невідомим людям! Якщо хочете придбати авто, обов’язково переконайтесь, що воно існує, а посередник- не черговий пройдисвіт з інтернету. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Також можна перевірити інформацію про покупця чи продавця на сайті Кіберполіції у розділі «Stop fraud», адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі, - кажуть поліцейські.

Нагадаємо, 137 500 гривень перерахувала жителька Тернополя за покупку генератора на рахунок шахрая.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео