Ростислав Фук

Затримали працівника Тернопільського обласного ТЦК: що відомо (фото, відео)

Ситуацію прокоментували в обласному ТЦК і наголосили, що очищаються від людей, які своїми діями дискредитують ЗСУ

Не проходити службу в армії та не платити штрафи за несвоєчасне оновлення облікових даних –  за таку послугу працівник ТЦК просив 5000 доларів. Його затримали на «гарячому» правоохоронці, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

43-річний працівник ТЦК пропонував чоловікам, які мали проходити службу в армії, домовитись зі своїм керівництвом про можливість залишити територію центру комплектування без проходження військово-лікарської комісії та подальшого проходження військової служби. Крім цього пообіцяв вирішити питання щодо непритягнення особи до адміністративної відповідальності за несвоєчасне оновлення облікових даних. За це забажав отримати 5 000 доларів, – йдеться в повідомленні.

Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки у взаємодії із слідчими ГУНП в Тернопільській області та співробітниками військової контррозвідки СБУ затримали фігуранта одразу після отримання ним домовленої суми. 

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику про підозру за частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Ділку з ТЦК загрожує до 8 років позбавлення волі.

У Тернопільському обласному ТЦК СП прокоментували ситуацію:

Керівництво Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і надалі буде протидіяти ганебним проявам корупції та хабарництва у своїх підпорядкованих підрозділах. Просимо усіх громадян, з метою запобігання таких випадків, негайно повідомляти про усі такі факти нас та правоохоронні органи. Застерігаємо і вкотре нагадуємо, що за пропозицію неправомірної вигоди чи хабаря службовим особам ТЦК передбачено кримінальну відповідальність, згідно з чинним законодавством України.

Окрім цього військові інформують, що завдання по мобілізації зірвані не будуть. Усі ТЦК та СП області працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, нещодавно на Тернопільщині було резонансне затримання службовців ТЦК, які за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних.

Читайте також: 

«Наразі відомо про 6 потерпілих»: з’явилися подробиці справи із затриманням працівників ТЦК з Тернопільщини.

Фото, відео поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео