Завдяки «Колисці життя» 24 немовлятка з’явились на світ

21552977_483929631988446_663237713_n-800x445

П'ять років тому на базі Архикатедрального собору Непорочного зачаття в Тернополі стараннями небайдужих,  організували консультаційний центр “Колиска життя”для жінок, які опинилися у непростих життєвих ситуаціях. Організація заснована на регіональному рівні. У даному консультаційному центрі одним із головних правил є конфіденційність.

1e39fee-3fc3721-poezd-tallinn
1e39fee-3fc3721-poezd-tallinn

Завдяки “Колисці життя” 24 немовлятка появились на світ.

При правильному підході спільно з психологами, психотерапевтами,  і консультантами центру, жінкам допомагають знайти рішення їхніх проблем.

Кожна історія, кожна ситуація, як і її вирішення – дуже унікальні, складені з багатьох факторів. Організатори, поставили собі за мету забезпечити матеріальну та психологічну підтримку вагітним, пропонують тимчасове місце проживання у селі Драганівка при монастирі Римо-Католицьких сестер чи де-інде за обумовленою згодою, пише poglyad.te.ua.

Практично до року жінка з немовлям можуть там перебувати під опікою. При потребі, фахівці центру працевлаштовують.

Керівником і координатором “Колиски життя” є о. Мартин Хомів.  Працюють в команді психотерапевти Наталія Турецька, Марія Хомів, психолог Людмила Богуцька, лікар-терапевт Ліля Чайківська, акушер-гінеколог Іванна Наконечна, а також консультанти із природнього планування сім”ї Леся Натуркач, Ірина Дригуш, Наталя Попадюк, Ірина Рудикі  Марія Пісечко, технічну роботу виконує Ліля Гнатківська. Модерує роботу центру Наталя Ліщинська.

Провідники- волонтери центру вдячні тим небайдужим тернополянам, які при потребі забезпечують новонароджене маля необхідними предметами побуту, одягом, засобами гігієни. Як стверджують “фахівці доброї волі”: “не буває жодної безвихідної ситуації, кожна проблема, з якою звертається в центр вагітна жінка, знаходить розв’язок”.   

 

Робота Консультаційного Ценру:

“Колиска життя”- УЧАСНИК ВСЕСВІТНЬОГО РУХУ «ЗА ЖИТТЯ!». ЦЕ РУХ ПРОТИВНИКІВ АБОРТУ.

Часто в “Колиску життя” звертаються  жінки, які переживають ПАСС – післяабортний стрес синдром. Правда також і в тому, що багато жінок в своєму житті переживають травму втрати дитини у допологовому періоді. Це викидні, невиношені вагітності, часто плановані і бажані. Аборт як перенатальна втрата ще супроводжується глибоким почуттям провини, усвідомлена вона чи ні. Часто ситуація ускладнюється набагато пізніше після вчиненого аборту. Жінка може почувати депресію, яка набагато вища за шкалою, аніж пригнічення. Фахівці центру допомагають звільнитись від наслідків цієї психологічної травми. Весь світ знає і розуміє, що проблема травми аборту є, попри прагнення різних інституцій спростити і знецінити ці наслідки. Від 35 до 40% жінок у світі проживають як мінімум 1 аборт. Жінка може переживати всі ознаки посттравматичного стресового розладу, які можуть проявлятись значно пізніше, і не завжди ці симптоми пов’язують з раніше вчиненим абортом. Тому жінки приходять, працюють зі своєю травмою і зцілюються. У центрі можна отримати індивідуальну консультацію та роботу з психологом, психотерапевтами, а також  стати учасником жіночої групи.

Щороку ГО “Центр щасливого батьківства і материнства”, “Школа материнства святої Анни” та “Колиска життя” організовують зустрічі, тренінги, виставки,  солодкі частування для тернополян та гостей міста.

Перед вінчанням при Катедральному Соборі Непорочного зачаття психологи центру навчають подружні пари і наречених бути відповідальними батьками, зосереджуючись на природніх способах планування сім’ї, пропагуючи щирі та екологічні відносини, основа яких в самоцінності людини, гідності, розумінні своїх потреб, прийнятті статевості та плідності – як дару.

Розробили  фахівці спеціальну програму для студентів та школярів 8, 9, 10 класів, узгодивши її із відділом освіти. До слова, у ній закладена інформація у відповідності до віку учасників, тренінгові вправи і творчі завдання. Заняття включають в себе інформаційну і тренінгові частини.

Р.S.  Адреса консультаційного центру “Колиска Життя”: Тернопіль, вул. Сагайдачного 14, телефон цілодобової гарячої лінії 0979230204.

Підготувала Наталія Назар

Вибір читачів за тиждень

Відео