Жахіття, яке ледь не забрало дітей із Тернопільщини

діти

Інцидент, що стався в Бережанах минулого тижня, сполохав багатьох мешканців. Інформація про те, що невідомі хотіли заманити в автомобіль школярів, облетіла не тільки райцентр, а й усю область. Після кількох жахливих випадків з викраденням дітей по Україні такі звістки викликають неабияке занепокоєння у батьків — а раптом і в нас «полюють» злочинці.

Як встановили бережанські правоохоронці, троє дівчат-п’ятикласниць разом із хлопчиком-першокласником поверталися додому після уроків. Неподалік навчального закладу був припаркований мікроавтобус білого кольору, в якому сиділи двоє чоловіків. «Ваша мама сказала, щоб ми підвезли вас додому. Хочете, пригостимо вас цукерками?!» — звернувся один із них до учнів. Відчувши небезпеку, діти мерщій кинулися тікати від незнайомців. Батьки неповнолітніх звернулися до правоохоронних органів із заявою щодо проведення перевірки. Педагогам та батькам неповнолітніх рекомендують провести профілактичні бесіди щодо правил поведінки під час зустрічі з незнайомими людьми, пише nova.te.ua.

— Щоб застерегти дітей від подібних небезпек, разом із службами у справах дітей та правоохоронними органами по усіх школах міста проводимо бесіди зі школярами, — зазначив заступник міського голови Бережан Олег Захарків, — а також плануємо виділити із бюджету міської ради кошти на встановлення камер відеоспостереження у школах, можливо, вже до кінця року вони запрацюють. Наразі вдалося вирішити технічне питання — правоохоронні органи погодилися під’єднати камери до своїх серверів. Щодо самого інциденту, то дітей заманювали цукерками і вигаданою історією. Добре, що батьки і педагоги розмовляли з дітьми про такі випадки, тому вони знали, як поводитися — не пішли на контакт із незнайомцями і швидко утекли. Після того учні зателефонували до рідних і розповіли, що їх заманювали. Батьки звернулися із заявою до поліції. Нині триває розслідування, правоохоронці вивчають записи із найближчих до місця події камер відеоспостереження, сподіваємося, що зловмисників відшукають і притягнуть до відповідальності.

Вибір читачів за тиждень

Відео