Орест Сарматський

Журнал Forbes Україна звернув увагу на Тернопіль

naykrashchi-mista-dlya-vedennya-biznesu-2021 (Copy)

Тернопіль увійшов у п’ятірку найкращих міст для ведення бізнесу в Україні.

Як повідомляє пресслужба міськради, другий рік поспіль Тернопіль, за версією журналу Forbes Україна, входить у п'ятірку найкращих міст для ведення бізнесу в 2021 році. 

Відповідний рейтинг міст був опублікований у жовтневому номері видання.

- Мета такого дослідження полягає у допомозі інвесторам вибрати оптимальну локацію для реалізації та розвитку власних проєктів. Оцінювання інвестиційної привабливості та бізнес-клімату міст проводилося за десятьма критеріями серед 38 українських міст, в яких кількість населення складає понад 90 тис. населення. Так, за результатами дослідження Тернопіль (224 тис. осіб) отримав 642 бали та потрапив у п’ятірку найкращих міст для ведення бізнесу, - йдеться у повідомленні.

За даними Forbes, Тернопіль став найосвіченішим містом, отримавши максимальний бал (100) за критерієм «Освіта». Високим у порівнянні з іншими містами є показник прозорості міської влади (75). Також зросла купівельна спроможність, рівень безпеки громадян та покращилась екологічна ситуація.

Загалом, експертами оцінювались такі критерії: прозорість міської влади, регіональний рейтинг Doing Business, купівельна спроможність, транспортне сполучення, безпека, освіта, міграційна привабливість, екологічна ситуація та  готовність міст до наступної хвилі пандемії, що розраховувався на основі відсотку вакцинованих мешканців, кількості центрів вакцинації, рівня захворюваності.

Фото з допису 

Вибір читачів за тиждень

Відео