Орест Сарматський

Журналістів з Тернопільщини навчать в Івано-Франківську контролювати бюджет

Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-HappyBirthdayMy-Love

В Івано-Франківську відбудеться майстер-клас для журналістів.

Українське представництво міжнародної антикорупційної організації Тransparency International запрошує активістів, журналістів та всіх, хто цікавиться бюджетним процесом та державними закупівлями на майстер-клас в Івано-Франківську «Контролюй бюджети, монітор закупівлі».

Про це повідомляє «Громадський простір».

На заході представники громадськості зможуть отримати теоретичні знання та практичні інструменти, за допомогою яких можна впливати на органи місцевого самоврядування. Акцент буде зроблено на практичне застосування навичок. Запрошуються учасники з  Івано-Франківщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини, Закарпаття, Львівщини та Рівненщини.

У блоці «Бюджетний процес» разом із учасниками тренери зосередяться на тому, як займатися моніторингом бюджету та як залучати громадян до бюджетного процесу, як досягти гендерно-орієнтованого бюджетування, розглянуть можливості контролю бюджету громади онлайн та офлайн та яку роль у цьому процесі відіграють ЗМІ.

У блоці «Моніторинг державних закупівель» учасники дізнаються про Інструменти аналізу ризиків в державних закупівлях, які можливості надає система bi.prozorro.org  в руках активіста чи журналіста, як відстежити рух бюджетних коштів за допомогою spending.gov.ua та багато іншої цікавої інформації про роботу з CSV файлами, dozorro.org та пошук зв’язків – google, ЄДР, clarity-project.info, youcontrol.com.ua.

Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.

Вибір читачів за тиждень

Відео