Дарія Шевченко

Житель Чортківщини заплатив за оренду неіснуючого майна

original-photo

Поліцейські неодноразово попереджають краян про аферистів, які за допомогою інтернету активізувались і обманюють людей. Таким способом вони «заробляють» гроші. Жертвою шахраїв став житель Чортківського району.

Про це повідомили у поліції.

У мережі він побачив оголошення про оренду будинку у Карпатах. Орендодавець одразу сказав, що потрібно здійснити передоплату. Довірливий мешканець так і зробив.

Напередодні поїздки зв'язок із начебто господарями обірвався, а оголошення про оренду зникло. Тоді чоловік звернувся до правоохоронців. Поки триває слідство.

Поліцейські наголошують на тому, що завжди потрібно перевіряти інформацію та просити у орендодавців точну адресу будинку та координати. Тоді варто перевірити, чи існує такий будинок на карті.

Ще однією ознакою шахрайства є те, що номер продавця ніде не відображається. Адже орендодавці зазвичай використовують один і той самий номер телефону впродовж багатьох років і розміщують оголошення одразу на кількох сайтах. Також варто насторожитись, коли на житло занадто низькі ціни.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео