Віра Олександрович

Жителям Тернопільщини доводиться платити за свої Mercedes-Benz, Porsche і Tesla

Порше

Майже 550 тис. грн транспортного податку вже сплатили на Тернопільщині. Причому левову частку суми внесли юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-лютого цього року платники податків Тернопілля сплатили 549,7 тис. грн транспортного податку, - уточнюють в податковій. - Порівняно з очікуваними надходженнями приріст цього платежу склав 46,1%. Додатково місцеві скарбниці отримали 173,4 тис. грн.

Майже 70% цієї суми спрямували суб’єкти підприємницької діяльності-юридичні особи. Вони сплатили 378,2 тис. грн транспортного платежу, що на 87,9 тис. грн більше, ніж очікували, або «плюс» 176,9 тис. грн.

- Фізособи з початку 2020 року перерахували до бюджетів 171,5 тис. грн транспортного податку, - додають податківці.

Нагадаємо, об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Це передбачили ст. 267 Податкового кодексу України.

- Оскільки цьогоріч встановили новий розмір «мінімалки» – 4 723 грн, змінився і прохідний поріг для «елітних» автомобілів, - наголошують у податковій. - Тепер його розмір становить 1 млн 771 тис. 125 грн. Платниками цього податку є власники таких автомобілів.

До слова, усі марки автомобілів (базові моделі), які є об’єктом оподаткування транспортним податком, входять до переліку, розміщеного на сайті Мінекономрозвитку. Є у ньому як Mercedes-Benz і Porsche, так і Tesla та Rolls-Royce.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео