Віра Олександрович

Знайшлися гроші навіть на допомогу багатому Тернополю (фото)

Сесія_ф

Доходи Тернопільщини у 2019 році складуть 6 млрд 193 млн 955 тис. грн, а видатки – 6 млрд 192 млн 575 тис. грн.

Саме такими є головні цифри кошторису нашого краю на наступний рік. Нагадаємо, ухвалили його на сесії обласної ради 20 грудня. Рішення підтримали 37 обранців (бюджет-2019 також ухвалили у Тернополі і цей кошторис – рекордний, читайте ТУТ).

Депутати3
Депутати3

- Я дякую усім, хто підтримав це рішення, – звернувся Степан Барна до обласних депутатів. - Впевнений, що разом ми виробимо ключові напрямки і засади реалізації нашої регіональної політики.

Отже, згідно із прийнятим документом, обсяг доходів загального фонду бюджету складе 5,708 млрд грн, а спеціального – 485,648 млн грн. Обсяг видатків загального фонду бюджету затвердили у сумі 5,629 млрд грн, а спеціального – 563,309 млн грн. Тобто профіцит загального фонду обласного бюджету затвердили у розмірі 77,661 млн грн, напрямком використання якого визначили передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку. Дефіцит спеціального фонду обласного бюджету у сумі 77,661 млн грн планують покрити від надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку.

Завдяки конструктивній позиції депутатів, у першому півріччі наступного року передбачили передачу майже 3 млн грн на утримання Тернопільської мистецької школи ім. Ігоря Ґерети. Також із обласної казни запланували профінансувати багато соціальних ініціатив, спрямованих на вирішення проблематики Тернополя. Ще 3 млн грн у скарбниці краю передбачили на підтримку спільного проекту будівництва комплексу Чортківської офензиви. Нагадаємо, його запланували звести до 100-річчя цієї події.

Депутати7
Депутати7

Окрім того, на сесії внесли зміни до «Програми кредитування молодіжного житлового будівництва». Відтак, депутати збільшили коло осіб, на яких поширюється вказана програма, точніше - пільговим кредитуванням тепер зможуть скористатися учасники АТО і ООС без обмеження віку. Також політики вирішили збільшити обсяг фінансування «Програми кредитування молодіжного житлового будівництва на 2018-2022 рр.».

Про те, що також відбувалося на засіданні у Чорткові, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото із сайту te-rada.org

Вибір читачів за тиждень

Відео