На Тернопільщині виховують гідну заміну Кличку

Майбутнього Володимира Кличка виховують у Теребовлянській спортивно-юнацькій школі. Так оцінив спортивні досягнення бронзового призера Європейських ігор з боксу Віктора Петрова голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Сьогодні очільник області зустрівся зі спортсменом, аби почути про враження від виступу на Європейських іграх і плани на майбутнє.

Для Віктора Петрова Ігри, що недавно відбулися у Баку, – ще одна сходинка у спортивній кар’єрі. Боксом 19-річний хлопець захоплюється з дитинства. У цей вид спорту його привів батько – заслужений тренер України Віктор Михайлович Петров, засновник Микулинецької школи боксу. Відтак бокс для родини Петрових – не просто захоплення, а робота, спосіб життя.

- До Європейських ігор я наполегливо тренувався, адже знав, що там будуть досвідчені суперники, - розповів Віктор Петров-молодший. - Перший бій був із болгарином, наступний - з представником Азербайджану, 30-річним Колассумом Сотомайором. Я поступився йому з рахунком 0:3. Але сьогодні хотілося б знову з ним вийти на ринг, аби довести що гідний перемоги.

Під час поєдинку з азербайджанцем Петров отримав травму – розсічення вище брови. Це завадило боксеру перемогти. Хоча Віктор і поступився супернику, він проявив справжній спортивний характер.

Сьогодні боксер інтенсивно тренується, аби підкорювати нові спортивні вершини. В ОДА хочуть, аби Тернопільщина знала своїх переможців. Найближчим часом в області розмісять біл-борди з обличчями відомих спортсменів, у тому числі - і з Віктором Петровим.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео