Лише 10 років ув’язнення отримають зловмисники за вбивство Ващенка (фото, відео)

DSCN0668
Від 7 до 10 років позбавлення волі отримають зловмисники за вбивство кременецького активіста Ващенка. Про це повідомив сьогодні, 8 червня, на брифінгу тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол.

DSCN0658
DSCN0658

- Вчора, 7 червня, близько 23 години завершилось судове засідання, під час якого у Тернопільському міському районному суді вибрали запобіжний захід одному із виконавців нанесення тяжких тілесних ушкоджень, в результаті чого і наступила смерть активіста. Зловмисника взяли під варту, - розповідає Олександр Богомол.
https://youtu.be/ukVU-r77xRg Окрім цього, у поліції затримали пособника злочину. Він також взятий під варту.  Уже дізнались ім’я ще одного виконавця замовлення і організатора. Як стверджують в управлінні поліції, злочинців сьогодні оголосять у розшук. Протягом тижня часу тернопільської правоохоронці проводили спецоперацію у Дніпропетровській області, у місті Кривий Ріг. Вони проводили негласні слідчі дії в результаті яких і затримали двох зловмисників.
- Всім зрозуміло, що організатор злочину із першого дня знав про вбивство, і проводив заходи із уникнення відповідальності за скоєне. Але нам вдалось знайти цих злочинців. І притягнути їх до кримінальної відповідальності, - зазначає Олександр Богомол.

DSCN0663
DSCN0663

Розслідування буде і надалі тривати.  Як і раніше повідомляв головний поліцейський області, основною версією залишається замовлення злочину, аби провчити громадського діяча за його активну діяльність, про це Терен повідомляв Тут і Тут. Група учасників, які виконували замовлення – троє мешканців Кривого Рогу. Раніше сиділи у в’язниці. За скоєне їм обіцяли грошову винагороду у розмірі 50 тисяч гривень. Проте, як стверджують в Управлінні поліції в області, злочинці отримали дуже малу частину із цієї суми.
- Порушено кримінальну справу за ст. 121 частиною 2 Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 7 до 10 років позбавлення волі. Адже ми маємо тяжкі тілесні ушкодження, що потягнули за собою смерть , - додає  Олександр Богомол.
Нагадаємо, 27 травня близько 23 години зловмисники сильно побили кременецького активіста Віталія Ващенка, в результаті цього і наступила смерть. Діана ГОГОЛЬ Фото, відео автора  

Вибір читачів за тиждень

Відео