Віра Олександрович

ККД тернопільських депутатів: за 7 годин – 11 питань (фото, відео)

Сесія2 (Copy)

Навіть присутність у залі Віфлеємського Вогню Миру не змогла налаштувати депутатів Тернопільської міської ради на конструктивну роботу.

[embed]https://youtu.be/bzgOn5qcTzY[/embed]

Відтак, продуктивність праці, або ККД за 7 годин роботи – лише 11 пунктів порядку денного. Зате були сварки, відмова голосувати, дискусії тощо. Хоча це – і не так вже й погано, бо демонструє реальний стан справ у раді та ілюструє розклад політичних сил.

До речі, сесію із першої спроби відкрити не вдалося, бо у залі бракнуло депутатів.

[embed]https://youtu.be/_S1xFe2Wc2w[/embed]

Просто витягнули свої картки із системи «Віче»

Ви не маєте права казати, що ми тут просто говоримо, - вигукнув до міського голови Роман Навроцький. – Це – наша робота. Ми працюємо, маємо право висловитися. Сесія буде тривати і 2 дні, і три, поки ми все не приймемо!

Сесія_вогонь (Copy)
Сесія_вогонь (Copy)

Останню фразу депутата заглушили овації. І таких ситуацій у п’ятницю, 16 грудня, було чимало. Адже три години знадобилося депутатам, щоб розпочати роботу над розглядом проектів рішень. До слова, їх і так було – 262, а міський голова «з голосу» запропонував ще три десятки. Мали пропозиції і депутати.

[embed]https://youtu.be/sxnpp6_3rP8[/embed]

Вперше негаразди виникли, коли Віктор Шумада повідомив про заяву, що надійшла від 23 депутатів - про Наглядові ради комунальних підприємств. Міський голова Сергій Надал відмовився вносити цей пункт у порядок денний. Мовляв, рішення не пройшло профільних комісій і висновку юридичного відділу також немає. Це не сподобалося частині депутатів. Вони просто витягнули свої картки із системи «Віче». Адже всі залишалися на місці. Уже після роз’яснення суті проекту свободівцем Іваном Сороколітом за нього проголосували 37 із 42 присутніх депутатів. Роботу вдалося розблокувати…

Президія2jpg (Copy)
Президія2jpg (Copy)

Суперечки у залі виникали неодноразово

Але суперечка виникла вдруге – уже під час внесення до порядку денного пропозиції Івана Сороколіта. Він запропонував внести зміни до рішення попередньої сесії щодо переліку об’єктів, які пропонували до приватизації. Йшлося, зокрема, про підвальні приміщення так званого «Гранд-Базару», що в центрі міста. Площа об’єкту - понад 600 кв. м. Депутат запропонував поки що не виставляти його на приватизацію. Мовляв, там можна розмістити майбутній «Центр науки», тобто реалізувати один із проектів, який виграв у конкурсі фінансування із Громадського бюджету.

Є прийняте рішення про внесення приміщення площею понад 600 квадратних метрів, яке має величезну вартість до переліку об’єктів для приватизації, – каже Сергій Надал. – Дружина одного з тернопільських депутатів виграла конкурс на фінансування із Громадського бюджету. На нього ми виділяємо мільйон гривень. Проект не передбачає жодного вкладення в інфраструктуру, він буде забавкою для дітей. А зараз ви ще й пропонуєте забрати доходи з бюджету, які можна отримати від продажу комунального майна площею 617 кв. м? Я цього не допущу.

Сесія12 (Copy)
Сесія12 (Copy)

Після цього мер поставив порядок денний на голосування «в цілому», але «за» були тільки 14 депутатів. Тоді ж оголосили першу 10-хвилинну перерву. Згодом міський голова сказав, що управлінню комунального майна дали доручення вивчити це питання. Мовляв, можна працювати далі, бо попереду – майже 300 проектів рішень.

Сесія11 (Copy)
Сесія11 (Copy)

Втім, активної роботи все одно не вийшло. Були ще обідня перерва і дві, які просили депутати. Врешті вони вирішили зустрітися знову аж у вівторок, 20 грудня. Про те, що відбувалося у залі, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Гості (Copy)
Гості (Copy)

Вогонь (Copy)
Вогонь (Copy)

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео