Віра Олександрович

Майже 250 земельних питань чекають на депутатів (відео)

Близько 250 так званих земельних питань були у порядку денному сесії міської ради, що розпочалася ще 24 лютого. Наразі вони «зависли» і коли до них дійде черга – не знає ніхто, а люди – чекають.

Нагадаємо, «Терен» докладно писав про те, що відбувалося у залі засідань (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Сесію тоді призупинили саме через те, що треба було розібратися із проблемою внесення змін до Генерального плану міста (читайте ТУТприм.).

Оскільки сформована тоді комісія ще досі працює і завершить свою роботу не відомо коли (міський голова планував тиждень – прим.), повернутися до розгляду решти питань порядку денного неможливо. І це при тому, що чималій кількості заявників «прострочили» усі терміни із видачі необхідних дозволів.

Це доводить лише одне: запит, який на тій сесії зробив депутат від «Самопомочі» і голова земельної комісії Андрій Шкула, таки має сенс: скликати засідання міської ради не рідше одного разу на місяць, аби не накопичувалася така кількість земельних питань.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=IUsYTO2oSfY&feature=youtu.be[/embed]

Варто нагадати, що земельна комісія на тому засіданні збунтувалася і вмовила колег зняти із порядку денного 10 питань, бо навіть не встигла їй розглянути (читайте ТУТприм.).

Йшлося на сесії також про зміни до рішення міської ради від 24.11.2016 р. за №7/2/52 «Про регламент Тернопільської міської ради сьомого скликання».

unnamed (16)
unnamed (16)

Цитуємо документ: «внести зміни до п. 30.1 ст. 30 Розділу ІV «ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ», а саме, доповнити словами:  «а також  у порядку місцевої ініціативи» і викласти його у наступній редакції: «Пропозиції щодо питань на розгляд ради можуть вноситися міським головою, депутатськими комісіями, окремими депутатами, виконавчим комітетом, виконавчими органами міської ради, депутатськими фракціями та групами, загальними зборами громадян, а також у порядку місцевої ініціативи». Цю пропозицію депутати підтримали 31 голосом «за».

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео