Орест Сарматський

Що робив на Тернопільщині Віце-прем’єр-міністр України? (фоторепортаж)

DSC_1892

За час децентралізації місцеві бюджети зросли у 3-7 разів.

Цю тезу, повідомляє кореспондент «ТЕРЕНу», висловив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках робочої поїздки на Тернопільщину.

- Ми зримо бачимо позитивні наслідки децентралізації. Громади мають у своїх потужний інструмент – місцеві бюджети, які зросли в 3-7 разів. Суттєво збільшилась субвенція на соціально-економічний розвиток, субвенція на розвиток інфраструктури громад. Відрадно, що з нового року на 40 відсотків більше, ніж за цей же час торік, надійшло коштів, а це - 41,6 млрд грн. Збільшилися і доходи бюджетів – на 700 млн грн, - сказав Віце-прем’єр-міністр.

DSC_1835
DSC_1835

За його словами, Тернопільщина – яскравий приклад того, де процес децентралізації приносить реальні плоди. З початку року  надходження до бюджетів об’єднаних територіальних громад сягнули тут понад 121 млн грн. У той же час, у минулому році було тільки майже 80 млн.  Тому в області активно будуються школи, дитячі садки, ремонтуються дороги.

DSC_1812
DSC_1812

Як сказав Геннадій Зубко, наступний крок – формування єдиних  освітньо-спортивно-культурних просторів у громадах. Мова не про спорадичне вирішення проблем, а про цілісний, комплексний розвиток території. Йдеться про надання якісних послуг в освітній, медичній, культурній, спортивній сферах, що дозволить виховати справжнього громадянина, патріота рідного краю.

Також сьогодні Геннадій Зубко у Козові відкрив спортивний майданчик з тренажерами, футбольним міні-полем а ще – басейн.

DSC_1799
DSC_1799

- Ми бачимо, що децентралізація здійснює мрії. Дуже приємно, що Тернопільська область є лідером серед створення об’єднаних територіальних громад. Важливо, що ми відкриваємо спортивний майданчик, облаштований за рахунок коштів, які надійшли від соціально-економічного розвитку. Ще відкрили також і басейн, що будувався 30 років і кошти на який було виділено з Фонду регіонального розвитку. Це справжні зміни, які в громади несе децентралізація, - зазначив Геннадій Зубко під час своєї робочої поїздки на Тернопільщину.

Спілкуючись із Віце-прем’єром, голова ОДА Степан Барна повідомив, що за останній рік в області зуміли відкрити дві нові школи, закупити для шкіл нові комп’ютери, відкрити більше десяти спортзалів. Крім цього – закуплено 42 шкільних автобуси. Це все – наслідки децентралізації, в рамках якої за минулий рік було реалізовано 500 проектів, спрямованих на покращення життя людей, створення умов для навчання дітей.

DSC_1896
DSC_1896

Наприкінці своєї поїздки Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко взяв участь у врученні пожежних автомобілів підрозділам управління ДСНС в Тернопільській області та сертифікатів на пожежні машини для об’єднаних територіальних громад.

DSC_1893
DSC_1893

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео