Оксана Бучко

У Тернополі на Великдень співатимуть фіналісти «Файної пісні для Ісуса»

unnamed-12-14

Виступи фіналістів християнського конкурсу «Файна пісня для Ісуса», а також хорові номери та театральна постановка про життя і смерть Христа чекають тернополян 17 квітня. Урочисту програму організовують євангельські церкви Тернополя з нагоди 500-річчя Реформації. Початок о 17 год. на Театральній площі.

DSCN9080
DSCN9080

- У піснях та театральних виступах показуватимуть життя, розп’яття та воскресіння Ісуса, - розповів під час прес-конференції керівник організаційного комітету з відзначення 500-річчя Реформації у Тернопільській області Олег Саган. –  Люди матимуть можливість пережити у своєму серці ті моменти, що і є суттю Великодня, а також суттю Реформації. Кожен на своєму місці повинен воскреснути духовно, що дасть поштовх змінам в усіх інших сферах життя.

У 2017 році згідно з указом Президента України святкують 500-річчя Реформації. Заходи, які відбуваються у рамках святкування, мають на меті акцентувати на духовному змісті християнських свят у відповідності до Святого Писання.

DSCN9084
DSCN9084

- У Старому Заповіті свято Пасхи Господь дав для народу, як звільнення від рабства Єгипту, - додав старший пресвітер об’єднання церков християн віри євангельської у Тернопільській області Віталій Яцюк . - Саме слово означає «пройти повз». Євреї після виведення з Єгипту закололи ягня. Кров’ю позначали одвірки, щоб ангел-губитель пройшов повз них. Усі, хто мав такий знак, спаслись. У Новому Заповіті ми святкуємо виведення християн із рабства гріха, коли спасаємось кров’ю Ісуса і маємо прощення усіх гріхів. Про це йдеться у розділі  до Коринтян 5:7 «наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений».

Під час урочистостей на Театральному майдані також молитимуться за мир в Україні. Усього участь візьме 30 тернопільських церков.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео