Віра Олександрович

Міська рада Тернополя: працювати чи сваритися – ось у чому питання (фото)

Сесія6 (Copy)

Уже п’ятнадцята сесія міської ради Тернополя відбудеться сьогодні, 24 березня. Засідання має розпочатися о 10 годині, хоча традиційно депутатів скликають на годину раніше.

Враховуючи пропозиції, висловлені представниками депутатських фракцій, на розгляд винесуть чимало питань. Більшість із них – так звані земельні (читайте ТУТприм.). В орієнтовному порядку денному було 155 пунктів. Утім, про найцікавіше, що, очевидно, відбудеться сьогодні у залі, у тому переліку не згадали. А головними фігурантами очікуваних подій, за чутками і публікаціями деяких місцевих ЗМІ, мають стати Іван Сороколіт, Ігор Турський та Роман Навроцький (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Отже, раді пропонують на пленарному засіданні розглянути такі питання: «Про внесення змін до галузевих програм Тернополя», «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Тернопільводоканал», «Про внесення змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту у Тернополі на 2017-2020 роки», «Про внесення змін та доповнень в рішення міської ради від 24.11.2015р. №7/2/7 «Про затвердження Програми оновлення містобудівної документації та ведення містобудівного кадастру на 2016-2018 рр.» та ін.

Президія (Copy)
Президія (Copy)

Серед найбільш очікуваних питань – «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.02.2017 р. №7/14/19 «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами (іншими органами місцевого самоврядування) у сфері надання послуг». Нагадаємо, «Терен» писав і про ініціативу міської влади щодо «вибивання» грошей із приміських сіл, і про дискусії з цього приводу (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.)

Чималий інтерес також повинні викликати звіти керівників виконавчих органів ради і комунальних підприємств (див. довідку – прим.). Додамо, що із переліку дивним чином зник звіт головного архітектора міста Василя Бесаги. Це було передбачено ще порядком денним минулої сесії, але – не судилося.

Перерва (Copy)
Перерва (Copy)

Проте головна інтрига – все одно в іншому: чи обійдеться у залі без сварок і конфліктів через політичні інтереси та підкилимні інтриги? Адже у ВО «Батьківщина» через голосування «за» зміни до Генплану Тернополя попросили скласти мандати усіх чотирьох депутатів своєї фракції. Схожу ініціативу висловили у ВО «Свобода» - але із абсолютно протилежних причин. Адже троє депутатів - Іван Сороколіт, Ігор Турський і Роман Навроцький не підтримали зміни до Генплану, на яких наполягав міський голова-свободівець Сергій Надал. Після того у кількох місцевих анонімних Інтернет-виданнях зявилися публікації, що є явним «чорним піаром», спрямованим проти «неугодних». Більше того, один із фігурантів на власній сторінці у «Фейсбук» розповів про прямі погрози як йому, так і членам його родини, а також про відвертий тиск…

Сороколіт (Copy)
Сороколіт (Copy)

Турський (Copy)
Турський (Copy)

нАВРОЦЬКИЙ (Copy)
нАВРОЦЬКИЙ (Copy)

Отже, на засіданні має бути гаряче. Читайте про це на «Терені» - згодом.

Фото автора

Довідка. Пункти про звіти керівників – від №11 до №16, включно.

Т.Г.Басюрська Про звіт відділу квартирного обліку та нерухомості
В.В.Стандрет Про звіт відділу кадрового забезпечення
Р.Д.Левчук Про звіт відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення
В.В.Скрипій Про звіт архівного відділу
В.В.Мединський Про звіт управління обліку та контролю за використанням комунального майна
Н.З.Ходорівська Про звіт відділу внутрішнього контролю

Вибір читачів за тиждень

Відео