Ікони, виконані за стародавньою технологією, з’являться в церквах Тернопільщини (відео)

MVI_0295.00_01_07_05.Still001

Під час Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця епископом-помічником Теодором було освячено 10 копій ікон Божої Матері Зарваницької, які виготовленні за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського.

Дев’ять із них незабаром отримають деканальні храми УГКЦ, на території яких аграрне підприємство обробляє землі, 1 копію вже подарували префекту Конгрегації Східних Церков кардиналу Леонардо Сандрі.

Сьогоднішня проща для мене особисто, для нашої компанії є особливою, адже минуло 150-років від року коронації чудотворної ікони Богородиці Зарваницької. І сьогодні ця посвята та хороша погода – це надія на кращий завтрашній день. Тому для нас – це надзвичайно великий день та велике свято, - каже генеральний директор компанції «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

Саме з нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької компанія вирішила зробити такий подарунок та приурочила його Загальнонаціональній прощі. Копії виконані за старою, проте перевіреною роками, іконописною технологією.

Вони цікаві тим, що написані згідно іконописної традиції, яка незмінна, можна сказати, вже віки. Ніхто чогось нового і кращого не придумав. Це є сушена липова дошка та шпуга. Виконана у стилі левкас, тобто крейда з жовтком яєчним і зверху акрилова фарба і сусальна позолота, - розповідає отець Василь Баглей.

Нагадаємо, цього року на прощу до Марійського духовного центру «Зарваниця» завітало понад 100 тисяч прочан, причому не тільки із України, а й зі всього світу.

Вибір читачів за тиждень

Відео