Чи буде у тернополян гаряча вода?

i067189s (1)

Вчора, 13 вересня, у Міністерстві регіонального розвитку та будівництва відбулася нарада щодо підготовки міст до опалювального сезону. Взяли у ній участь і представники Тернополя.

Причиною наради стало те, що нині практично в усіх містах «Теплокомуненерго» мають величезні заборгованості за газ, а відтак і не можуть, особливо у літній період, постачати гарячу воду населенню.

На нараді заступник міського голови Владислав Стемковський разом з керівником КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрієм Чумаком порушив проблему постачання гарячої води населенню в неопалювальний період через відсутність затверджених на рівні усієї країни нормативних актів. Без яких підприєства не можуть вчасно розраховуватися за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» та отримувати ліміти використання газу, оскільки, при використанні газу без лімітів, газооператори вимагають від комунального підприємства оплату на рівні тарифу комерційних підприємств, що двічі вищий, аніж вартість газу, що закладена у тарифах, пишуть на сайті Управління ЖКГ Тернополя.

Як підсумок обговорення у Міністрестві вирішили пришвидшити процес розпобки цих нормативних актів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео