Тернополянкам на замітку: як ворожити на Андрія

900462_2003737

Із давніх-давен заведено, що у ніч на Андрія, яка припадає із 12 на 13 грудня, дівчата ворожать, а хлопці роблять «збитки». Тому, ТЕРЕН вирішив підготувати для тернополянок найпопулярніші способи ворожіння.

1.     Гадання на сірниках

Передбачали долю і за допомогою сірників. На тарілку з водою клали два сірники: один – це хлопець, в ідеалі той, якому дівчина симпатизує; другий – символ самої дівчини. Потім потрібно подути на ці сірники: якщо від дівочого дихання вони зійдуться, то це ознака того, що задуманий кавалер стане нареченим, пише 24 канал.

  1. Гадання на перехресті

Дівчата виходять опівночі на перехрестя, кожна окреслює коло, стає в нього і починає прислухатися до звуків вулиці – якщо чує радісні крики, сміх, пісні – скоро вийде заміж. А от якщо дівчина почує чиюсь сварку, плач або голосіння – залишатися їй, згідно з народним повір’ям, у дівчатах.

3. Запрошення на вечерю

Один із найстрашніших способів ворожіння. Дівчина накриває в порожній кімнаті стіл скатертиною, заставляє його посудом, крім ножа і виделки, і каже: «Суджений-ряджений, приходь до мене вечеряти». Всі виходять, а вона, залишившись одна, замикає вікна і двері і чекає.

Ознаки наближення судженого: завивання вітру, удари у вікна і двері. Потім з'являється суджений. Дівчина повинна сидіти на своєму місці, не відповідати на питання, помічати риси обличчя та одяг. Суджений сідає за стіл і починає розважати її бесідою.

119402_gadaniya_na_andreya_07
119402_gadaniya_na_andreya_07

Дівчина повинна раптово стрепенутися і впритул запитати: «Як звати?». Суджений називає ім'я і виймає щось із кишені. У цю мить дівчина повинна сказати: «Цур, мене!». Суджений зникає.

4. Гадання за допомогою ланцюжка

Дівчина залишається одна в кімнаті і бере у праву руку золотий або срібний ланцюжок. Стискаючи ланцюжок у кулаці, дівчина має зосередитись на тому питанні, яке її найбільше цікавить. Це може бути і питання про майбутнього нареченого, і про кількість дітей. Чітко уявивши, що саме цікавить, дівчина кидає ланцюжок на стіл і дивиться на фігуру, яка вийшла.

Є різні інтерпретації фігур, найпопулярніші з яких:

- коло: у майбутньому складеться ситуація, для розплутання якої треба буде докласти багато зусиль;

- овал: непроста ситуація, яка однак не вимагатиме особливих втрат;

- рівна лінія: успіх та найсприятливіший час для здійснення своїх мрій;

- змійка: варто бути обачним і не довіряти людям навколо тебе;

- заплутаний вузол: чекайте інтриг;

- трикутник: ознака вдачі у справах;

- метелик або бантик: до побачень, кохання, а, можливо, й весілля;

- ланцюжок, що склався в якусь букву: чекайте на новий роман з людиною, ім’я якої починається на цю букву.

112
112

5. Гадання на чашках

Треба взяти кілька непрозорих чашок. Розкладіть в них хліб, цибулю, сіль, цукор, кільце, гроші, в одну налийте воду. Тих, хто гадає, повинно бути стільки, скільки чашок. Кожен з тих, що зібралися, по черзі вибирає чашку з закритими очима. Цибуля – до сліз, хліб – до статку, кільце – до весілля, вода – вас очікує вагітність, сіль – будьте уважні, бо найближчим часом вас можуть чекати неприємності. Якщо дісталася чашка з цукром, незабаром вас очікують веселощі. Гроші – станете багатим, пишете сайт Точка.

6. Гадання на дрібних речах

Надвечір збираються юнаки і дівчата, беруть піднос, висипають на нього різні дрібні речі: хто – колечко, хто – запонку, хто – сережку, хто – ґудзик, монету тощо. Накривають піднос рушником, потім піднос під рушником кілька разів струшують, скидають рушник, і, не дивлячись, кожен тягне лівою рукою якусь з лежачих на ньому дрібничок.

Той, кому дістанеться, наприклад, монета – розбагатіє, кому дістанеться носова хустка – буде горювати в новому році, кому дістанеться ключ – придбає нове житло. А той, кому дістанеться перстень, повинен покотити його по підлозі, спостерігаючи при цьому, у яку сторону він покотиться: якщо до дверей – бути в наступаючому році весіллю.

20131211140822_8_http-s0.tchkcdn.com-g2-ktbgse7sbwqdmuq5-ungyg-lady-640x480-f-0-1-9-4-7-18947-119398-gadaniya-na-andreya-05
20131211140822_8_http-s0.tchkcdn.com-g2-ktbgse7sbwqdmuq5-ungyg-lady-640x480-f-0-1-9-4-7-18947-119398-gadaniya-na-andreya-05

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео