Віра Олександрович

Тернопільщина: ухвалили бюджет-2018 і… пішли святкувати (фото, відео)

Основне

Близько 50-ти пунктів – позаду (значну частину відклали – прим.), і о 14.45 голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук закрив 7-му сесію.

Звісно ж, очільник краю не забув усіх привітати із прийдешніми святами і висловив своїм колегам найкращі побажання на наступний рік. Отже, 8-му сесію скличуть не раніше січня.

Нагадаємо, 7-ма сесія Тернопільської обласної ради шостого скликання відбулася  сьогодні, 22 грудня. У залі було чимало цікавого (про те, що відбувалося на сесії читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Втім, серед найважливішого – все-таки прийняття бюджету області на 2018 рік. Цей документ без обговорення отримав майже максимальне число голосів – 50 «за».

сесія1
сесія1

Варто сказати, що цей важливий документ затвердили без дискусії, але із врахуванням доповнень постійної комісії обласної ради із питань бюджету. Голова обласної ради Віктор Овчарук наголосив: кошторис-2018 сформували із урахуванням вимог Бюджетного і Податкового кодексів України та інших законодавчих актів. Вплинули на остаточні цифри і  децентралізація, і поліпшення умов ведення бізнесу.

[embed]https://youtu.be/ZbuSI-ewNJE[/embed]

Цей документ аналізували і обговорювати – тиждень, - каже він. – Тому пропоную проголосувати за нього «в цілому»…

Пропонуємо до вашої уваги головні акценти кошторису-2018: - доходи загального фонду місцевих бюджетів у 2018 році прогнозують на рівні 3,6 млрд гривень. Це - на 500 млн грн більше, ніж у 2017 році; - із Держбюджету на реалізацію проектів за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку Тернопільщина отримає 194 млн грн; - розмір субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад передбачили у сумі 100 млн грн; - завдяки народним депутатам від Тернопільщини, область отримає ще 100 млн грн; - субвенція на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах очікується у розмірі 315 млн грн; - планується підвищення розміру мінімальної зарплати із 1 січня 2018 р. до 3 723 грн (у 2017 році – 3 200 грн) і посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС - до 1 762 грн (у 2017 році – 1 600 грн); - на виплату допомоги сім’ям із дітьми - 1,8 млрд грн; на надання пільг і житлових субсидій населенню – 2,6 млрд грн; на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – 16,5 млн грн; на медикаменти для швидкої медичної допомоги – 3,8 млн грн; на відшкодування вартості лікарських засобів – 27,3 млн грн; - субвенція на придбання житла для прийомних сімей і дітей-сиріт – 6 млн грн.

Сесія2
Сесія2

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео