Віра Олександрович

У Тернополі «розкатали губу» аж на 100 користованих автобусів

Проект рішення «Про придбання транспорту» уже виставили на сайт міської ради. Його автор – начальник міського управління транспорту і зв’язку Ігор Мединський.  

Нагадаємо, перша у цьому році сесія Тернопільської міської ради відбудеться у п'ятницю, 22 лютого. Початок – о 9 годині. Про проведення пікетів і мітингів під стінами мерії того дня поки що ніхто не заявляв. Натомість депутати планують попрацювати ефективно, адже в орієнтовному порядку денному – понад 200 питань.

Вочевидь, опиниться серед них і пункт, запропонований паном Мединським, адже проблема транспорту у Тернополі не втрачає гостроти.

Транспорт
Транспорт

Отже, депутатам пропонують «надати дозвіл комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» на укладання «Договору купівлі-продажу транспортних засобів». Сума договору – не більше 190 млн грн. Цільове призначення майбутніх платежів – фінансування капітальних витрат на придбання користованих пасажирських автобусів. Причому їх – аж 100 одиниць. Наразі йдеться про розстрочку платежу на 60 календарних місяців. І купувати техніку планують за гривні.

Усі «карти в руки» отримає директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. А контроль за виконанням рішення, якщо його приймуть, покладуть на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Докладно про те, які питання будуть розглядати на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео