Віра Олександрович

Відразу 6 гектарів у Тернополі хочуть віддати в оренду під забудову (фото)

Основне

Два майже ідентичних проекти рішень Тернопільської міської ради про продаж великих земельних масивів через аукціон запропонує депутатам розглянути начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

На офіційному сайті мерії ці документи з’явилися 13 березня. В обидвох проектах йдеться про ділянки на вулиці Київській. Їх хочуть віддати в оренду терміном на 10 років. Причому це право набуватиметься на аукціоні під будівництво багатоквартирного житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення.

Кібляр3
Кібляр3

У першому варіанті депутатам запропонують надати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 2 га, у другому – до 4 га. Оскільки із вільними землями таких площ у Тернополі – криза, то, вочевидь, йдеться про поки що незабудовану територію, яку колись займали дачі. Причому більшість тернополян, які мали там ділянки, погодилися прийняти матеріальне відшкодування за втрачене майно.

Снимок_Київська
Снимок_Київська

Нагадаємо, весь цей масив – 8,7 га міської землі у районі Київської-Тарнавського (так званий «правий бік» дач – прим.) ще у 2008 році, за часів завершення каденції мера Романа Заставного, передали в оренду на 10 років тоді ще обласному керівнику партії «Єдиний Центр», а згодом – радикалу і депутату обласної ради Сергію Тарашевському, точніше ТОВ «Ровекс». Втім, термін оренди завершився, а всю територію освоїти не встигли, адже у фірми були серйозні фінансові проблеми. Наразі там уже є кільки житлових будинків і великий ринковий комплекс, який, до речі, ще цілком до пуття не довели.

Чи знайдуться охочі до таких ласих шматків? «Терен» буде за цим стежити. До речі, розпорядження про скликання 33-ї сесії міської ради – ще немає. Втім, серед підготовлених на неї проектів уже є чимало цікавих (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео