Віра Олександрович

Вся земля Тернопільської громади знову потрапить до рук Андрія Шкули? (фото)

Шкула

Проект рішення Тернопільської міської ради «Про затвердження персонального складу постійної комісії міської ради з питань регулювання земельних відносин та екології» нарешті з’явився на офіційному сайті мерії.

Як стало відомо 11 березня, автором такої пропозиції є особисто міський голова Сергій Надал.

Президія
Президія

Нагадаємо, депутати із кількох фракцій під час двох останніх сесії ставили перед мером питання про утворення такої комісії, адже вона припинила свою діяльність ще 5 жовтня 2018 року. Відтоді повноваження із ухвалення земельних питань поклали на постійну комісію із питань містобудування (голова – Наталія Паньків). Тривати так довго не могло. Тим паче, кілька депутатів почувалися «за бортом».

– Я просив би оформити протокольним дорученням або іншим чином, щоб на наступну сесію було винесене питання щодо комісій, – зауважив колишній голова земельної комісії Андрій Шкула у «Різному» на сесії 22 лютого. – Адже сталося так, що 8 депутатів нині не працюють в комісіях. Це – не є здорово, не є нормально…  

Власне, в оприлюдненому проекті рішення якраз і вказано: «Шкула Андрій Петрович – голова комісії з питань регулювання земельних відносин та екології». Втім, її персональний склад ще не відомий. У проекті цього немає.

Шкула_зал
Шкула_зал

– Отримав від колег-депутатів і міського голови пропозицію знову очолити «земельну комісію», – коментує для «Терену» Андрій Шкула. – Нагадаю, тепер вона матиме повноваження і в екологічних питаннях. Чи хочу головування? Питання – неоднозначне. Я ще навіть складу комісії, тобто людей, з якими працюватиму, не бачив. І голову, і склад комісії затверджують на сесії, тому ще ніхто і нічого не вирішив.  

Щодо самої роботи голови, то, за словами пана Шкули, вона – дуже непроста. Адже земельних питань – найбільше серед тих, які розглядають на сесії.

– Приміром торік, тобто до ліквідації «старої» комісії, ми провели три десятки засідань, дали висновки і рекомендації до майже тисячі проектів рішень, розглянули понад сто звернень громадян, – пригадує депутат. – А тепер, коли створили МТГ і долучили села, земельних питань буде ще більше...

До речі, розпорядження про скликання 33-ї сесії міської ради – ще немає. Втім, серед підготовлених на неї проектів уже є чимало цікавих (читайте ТУТ і ТУТприм.).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео