Віра Олександрович

Тільки у Тернополі: голову призначили, а членів «зарубали» (фото)

Тяганина зі створення постійної депутатської комісії із так званих земельних питань триває у Тернопільській міській раді. Розблокувати роботу у цьому напрямку депутатам не вдалося і вчора, 6 червня.

Нагадаю, фактично земельної комісії у тому форматі, що діяв раніше, у Тернополі немає із жовтня 2018 року. Саме тоді депутати погодилися розформувати існуючу і створити постійну комісію міської ради із питань регулювання земельних відносин та екології. Тобто – зовсім нову. Її головою, на думку більшості політиків, мав стати Андрій Шкула, який власне і опікувався цими ж питаннями до жовтня 2018 р.

Депутати
Депутати

Втім, із першої спроби очолити комісію він не зміг. У залі й в партійних фракціях почалися такі бурхливі дискусії. І це мало не заблокувало роботу сесії. Річ у тім, що охочих потрапити у земельну комісію виявилося надто багато. Не допомогло і те, що відповідний пункт перенесли у сам кінець порядку денного. Фактично те саме сталося і 6 червня. Після невеликої перерви депутати повернулися у зал і нарешті почали голосувати. «За основу» проголосували понад 30 обранців.

Снимок_за_Шкулу
Снимок_за_Шкулу

- У мене є пропозиція проголосувати за Андрія Шкулу як голову комісії, - каже міський голова Сергій Надал. – Пам’ятаєте: ми про це вже говорили і я свого часу обіцяв людям. І Андрієві я теж про це говорив.

Депутати до цього дослухалися. Кандидатура Андрія Шкули набрала необхідну кількість голосів. Однак далі щось пішло не так.

- Озвучую персональний склад комісії: Андрій Артимович, Любомир Балук, Володимир Бліхар, Володимир Гринда, Ліна Прокопів, Тарас Серетний, Олег Шморгай, Роман Торожнюк. Немає заперечень? Ніхто не бере самовідвід? – запитує мер. – Ставлю на голосування…

Депутати2
Депутати2

Спершу депутати дали 18 «за», а з другої спроби – ще менше, лише 16. Сергій Надал закликав політиків все-таки визначитися, адже голосування «за основу» було позитивним, тому рада мусила дати якийсь остаточний результат. Врешті депутати переголосували ще раз і питання «в цілому» набрало аж 29 «за». Тобто голова комісії вже є, але працювати поки що він не зможе, адже пропозиції щодо персонального складу комісії обранцям тернополян не сподобалися. До обрання персонального складу земельної комісії повноваження з ухвалення відповідних питань і надалі виконуватиме постійна комісія із питань містобудування, де головує Наталія Паньків.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео