Віра Олександрович

За що відзначать талановитих та розумних синів і дочок відомих тернополян

Кращий

Проект рішення «Про призначення іменних стипендій Тернопільської міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей» уже оприлюднили на сайті мерії.

Автор цього документу – начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Вона пропонує депутатам: - призначити іменні стипендії в галузі наук обдарованим і талановитим учням закладів загальної середньої, позашкільної і мистецької освіти, Тернопільської міської територіальної громади у 2018-2019 н. р.; - призначити стипендії міського голови «Кращий учень школи» обдарованим і талановитим учням закладів загальної середньої, позашкільної та мистецької освіти, Тернопільської міської територіальної громади у 2018-2019 н. р.

Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійні комісії міської ради із гуманітарних питань (голова – Володимир Місько) та з питань бюджету та фінансів (голова – Михайло Ібрагімов).

Із повним переліком стипендіатів, рекомендованих конкурсною комісією, можна ознайомитися ТУТ. Кореспондент «Терену» лише зауважив, що у галузі історії та краєзнавства вручатимуть стипендію імені Ігоря Ґерети, у сфері мовознавства (українська мова) – стипендію імені Дмитра Бучка, а для кращих літературознавців і поетів передбачили стипендію імені Володимира Гнатюка.

Загалом у переліку – 105 прізвищ талановитих у різних сферах тернопільських учнів (торік цей список був таким). Є серед них і діти відомих тернополян. Наприклад, учениця Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім. Ігоря Ґерети Василина Гребеняк – донька Тараса Гребеняка - педагога, громадсько-політичного діяча, екс-депутата Тернопільської міської і обласної рад. Роксолана Малиняк із «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів-економічного ліцею №9 ім. Іванни Блажкевич – донька голови ГО «Експертно-аналітична група «Акцент» Богдана Малиняка. Відзнаку матиме цього року і Олесь Джигринюк зі КЗ ТМР Школа Народних Ремесел. Нагадаємо, саме його батьки – організатори традиційного фестивалю гончарів «Не святі горшки ліплять», а юнак – уже переможець Всеукраїнського конкурсу «Українська традиційна іграшка руками дитини».

Окрім того, відзнаки і стипендії матимуть Надія Сачко (ТНВК «Школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука») – донька народного артиста Ігоря Сачка, Дарина Сліпченко (ТСШ №3) – донька Миколи Сліпченка, голови ТМО ВО «Батьківщина». Також у переліку є Тетяна Кульпа (ТЗОШ № 27) – донька Юрія Кульпи, журналіста, військовика (лейтенанта), члена НСЖУ, прес-офіцера 44-ї окремої артилерійської бригади.

До речі, чимало цікавого повинні розглянути на наступній, 36-й сесії, але дату її проведення ще не призначили (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео