Віра Олександрович

Ігорю Сопелю дали зрозуміти, що на Тернопільщині головний – не він (фото, відео)

облрада

Уже 4-те засідання 12 сесії Тернопільської обласної ради відбудеться 10 грудня. Скликали депутатів традиційно на 10 годину. І це засідання, за прогнозом, теж буде «гарячим».

Нагадаємо, спершу голова обласної ради Віктор Овчарук оголосив, що засідання відбудеться 3 грудня. Згодом прозвучала інша дата – понеділок, 2 число. Втім, працювати депутати розпочнуть уже посвяткувавши, тобто після Дня місцевого самоврядування.

- Там мають бути дуже серйозні земельні слухання у Верховній Раді 4 грудня, - каже перший заступник голови облради Василь Деревляний. – Багато депутатів планують їхати до Києва, тому цього тижня нам попрацювати навряд чи вдалося б…

Президія
Президія

Отже, як йдеться у розпорядженні, яке підписав Віктор Овчарук на розгляд політиків 10 грудня планують винести низку важливих для краю питань: - Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік; - Про внесення змін до Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 р.; - Про внесення змін до Плану з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 року; - Інші питання поточної роботи ради".

- Думаю, це засідання також буде «гарячим», - додає Василь Деревляний. – Адже завершується рік, перед нами – чимало викликів. Ба більше, попереду – бюджетна сесія, а нове керівництво області, схоже, зовсім не розуміє, що має робити…

Сесія1
Сесія1

Нагадаємо, на засіданні 28 листопада депутати встигли розглянути близько 40-ка питань. Про це «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ і ТУТ. Зокрема, після тривалої дискусії щодо адміністративно-територіального устрою краю депутати прийняли рішення звернути увагу голови Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля на недопустимість порушення вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» при розробленні та внесенні на розгляд КМУ проекту перспективного плану формування територій громад Тернопільської області і не допустити внесення до КМУ проекту у перспективного плану формування територій громад Тернопільщини без розгляду і схвалення облрадою. Окрім того, йому нагадали про обіцянки Президента Володимира Зеленського, коли той приїздив, щоб представити голову ОДА.

[embed]https://youtu.be/0tMs8Lg_G-E[/embed]

Також депутати на засіданні висловилися проти ліквідації Тернопільської області. Прозвучала й інша заява – про зазіхання на власність громади краю, зокрема, землі, що належить аеропорту «Тернопіль».

[embed]https://youtu.be/cv0p2NanbYM[/embed]

Припускаємо, що ці події остаточно переконали Ігоря Сопеля в тому, що керувати Тернопіллям йому буде непросто. Щоб виконувати вказівки із Києва, доведеться шукати компроміси або бодай точки дотику із політиками, які мають вплив в обласній раді. Втім, як відомо, поки що там немає «Слуг народу», а натомість вистачає тих, хто вже оголосив про свою опозиційність до нинішньої влади.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео