Пластуни передадуть Вифлеємський вогонь миру громадам в Тернопільській області

630_360_1576397655-361

14 грудня 2019 р. Вифлеємський Вогонь Миру та добра пластуни отримали у Відні спільно зі скаутами всього світу. 15 грудня ВВМ вже був у Львові та Києві, звідки це символічне світло розвезуть по усій Україні. Також  пластуни передаватимуть Вогонь і за межами України у країнах, де є осередки української громади, зокрема Латвії, Сербії, Румунії, Франції, Італії, Німеччини, Канади, США та інших.

Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський Вогонь Миру (ВВМ) – започатковано у 1986 році в Австрії. У 1992 традиція завдяки пластунам була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь Миру долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди й сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Цьогоріч в Тернопільській області передача ВВМ відбуватиметься вже традиційно в м. Тернополі та в більшості районних центрів з 17 грудня і триватиме до Різдвяних свят. Вифлеємський вогонь миру буде передано обласній та місцевій владі, лікарням, пологовим будинкам, церквам, сиротинцям, навчальним закладам, організаціям-партнерам  та всім бажаючим отримати це світло до Різдвяних свят.

Після розгортання військових дій на території України, тема миру набула особливої актуальності. Саме тому Світло миру та добра засвітиться у домівках родин воїнів АТО. Вони матимуть змогу відчути радість і тепло, яке випромінюється з місця народження Ісуса, спокій та впевненість, що пластуни пам’ятають про захисників нашої Батьківщини, які ризикують життям заради нашого майбутнього у незалежній та вільній країні.

«Вифлиємський Вогонь Миру несе любов, добро та мир там, де з’являється. У пластунів це в серці, тому ми з радістю несемо відповідальну місію - його поширення», – зазначила напередодні координатор передачі ВВМ в Тернопільській окрузі Світлана Бандусяк.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео