Віра Олександрович

Через кредит у 2 млн євро у Тернополі терміново скликають депутатів (фото)

Міська рада

У Тернополі терміново скликають депутатів. Розпорядження міського голови Сергія Надала «Про позачергову 43-ю сесію міської ради» оприлюднили сьогодні, 22 грудня.

Зібратися політики повинні завтра, 23 грудня. Чекатимуть їх о 10:00 в залі засідань міської ради. На розгляд запропонують лише 2 питання:

- Про надання дозволу комунальному підприємству «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради на участь у проекті «Міський громадський транспорт України»;

- Про надання місцевої гарантії для забезпечення виконання комунальним підприємством «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради зобов’язань за запозиченням у Міністерства фінансів України для реалізації проекту «Міський громадський транспорт в Україні».

Сесія1
Сесія1

Що цікаво, йдеться про доволі великий кредит – 2 млн євро. Візьмуть його на 13 років, упродовж яких кредит має бути повністю погашений рівними платежами: кожні 6 місяців після завершення пільгового періоду повернення коштів, що становить 3 роки. Відсоткову ставку за користування кредитними коштами, відповідно до умов Фінансової угоди, визначать на дату вибірки траншів і вона дорівнюватиме фіксованій ставці або 6-місячній Європейській міжбанківській ставці пропозиції (EURIBOR) + спред (до 2,5 %).

Сесія2
Сесія2

Підписувати угоду буде особисто Сергій Надал. Директору комунального підприємства «Міськавтотранс» Роману Торожнюку (депутату міської ради – прим.) або особі, яка виконуватиме обов’язки директора на період його відсутності, належить укласти із фінансовим управлінням договір про погашення заборгованості за виконання гарантійних зобов’язань. Вказані кошти витратять на реалізацію підпроекту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у Тернопіль». Тобто йдеться про купівлю нових автобусів для комунального підприємства.

До речі, із проектами цих рішень можна докладно ознайомитися на сайті міської ради (читайте ТУТ і ТУТ). Нагадаємо, востаннє депутатів збирали лише 20 грудня. «Терен» про це докладно писав ТУТТУТ і ТУТ.

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео