Кількість отруєних дітей на Збаражчині зростає

8a46def0c5830bdcf572d10cc247e553

Станом на 11:00 кількість дітей, які потрапили до лікарні з харчовим отруєнням, зросла до двадцяти п'яти. На місці події працюють правоохоронці та експерти Держпродспоживслужби.

Вирішується питання про внесення даного факту в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно статті 325 ККУ - Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням, пише Досьє 102.

Нагадаємо, з підозрою на харчове отруєння в ніч з 18 на 19 лютого до лікарні почали поступати студенти одного із коледжів Збаражчини.

Усі діти скаржилися на загальну слабкість та діарею. У частини неповнолітніх перші симптоми почали проявлятися ще вдень, 18 лютого. В решти - під вечір.

За словами начальника відділу ювенальної превенції Петра Тиховича, серед госпіталізованих як дівчата, так і хлопці віком від 15 до 18 років.

Правоохоронці разом з експертами встановлюють причини масового отруєння. Експерти відбирають взірці їжі у їдальні, перевіряють харчі, які діти привезли з дому, а також обстежують кімнати, де мешкають студенти.

За попередньою інформацією, обідали в їдальні коледжу 153 студентів, а вечеряли - 100. Потерпілі також стверджують, що не всі в день отруєння там харчувалися. Стан дітей не важкий.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео