Спортивний огляд тижня: через коронавірус у тернопільських баскетболістів забрали перемогу

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1

Попри коронавірус, масовий карантин та скасування усіх заходів, деякі спортсмени все ще радують вболівальників перемогами. Однак не всі новини позитивні. 

До прикладу, через небезпечний вірус організатори зупинили (навіть не призупинили) чемпіонат Західної конференції та Вищої ліги з баскетболу. Як результат, БК «Тернопіль», який впевнено очолив лідерство турнірних таблиць, залишився без перемог.

Додому посеред чемпіонату світу екстрено відправили тернопільського паралімпійця.

Біатлон

Кубок світу:

- спринт: Дмитро Підручний - 19-й, Настя Меркушина - 32-а, Олена Підгрушна - 57-а.

- гонка переслідування: Настя Меркушина - 24-а, Дмитро Підручний - 16-й.

Всеукраїнські змагання:

Студенти з Тернополя вибороли срібні нагороди на всеукраїнських змаганнях. Дави Драбик та Діана Смолій потрапили у число кращих серед юніорів-біатлоністів. 

Волейбол

Днями в смт Коропець відбувся міжрайонний турнір з волейболу. Таким чином спортсмени вшанували пам'ять тренера Мар’яна Демницького.

Нещодавно у Києві завершився ІІІ тур чемпіонату України «Дитяча ліга» з волейболу серед юнаків 2004 р. н. За результатами трьох турів команда тернопільських волейболістів посіла перше місце та виборола право приймати у Тернополі фінальний тур чемпіонату України «Дитяча ліга» з волейболу серед юнаків 2004 р. н., який відбудеться 18-22 березня.

Гирьовий спорт

У палаці спорту «Текстильник» відбувся чемпіонат області з гирьового спорту. Захід провели за програмою комплексних змагань «Динаміада-2020». 21 представник силових структур Тернопільщини у складі 6-ти команд взяли участь у спортивних змаганнях. Силовики змагалися у семи вагових категоріях - від 63 до більше 95-ти. У двоборствах зійшлися команди ГУНП, УПО, Служби надзвичайних ситуацій, судової охорони, Нацгвардії та УСБУ. В особистій першості переможцями у своїх вагових категоріях стали: Васюхник Сергій (в/к до 63кг. КФК УДСНС); Крет Дмитро (в/к до 68 кг, КФК ГУНП), Свистун Іван (в/к до 73 кг. КФК ГУНП), Климчук Назар (в/к до 78кг. КФК ГУНП); Криворучко Олексій (в/к до 85кг. КФК ГУНП); Свідрук Василь (в/к до 95кг. ССО); Пігович Петро (в/к + 95кг. КФК ГУНП).

Мороз Віктор, провідний фахівець Гусятинського районного відділу, виборов срібло у категорії +95 кг. Максимів Василь, пожежний-рятувальник 21 державного пожежно-рятувального поста 10 ДПРЧ, здобув золото у категорії до 95 кг. Зведенюк Святослав, начальник караулу 2 державної пожежно-рятувальної частини 1 ДПРЗ, посів ІІ місце у категорії до 85 кг. А Васюхник Сергій, провідний інспектор Заліщицького районного відділу Управління, посів І місце у категорії до 63 кг.

Сноубординг

Вихованка ДЦОП із зимових видів спорту 15-річна Алевтина Репнінська стала четвертою на Кубку Європи та FIS-старті серед юніорів. Цей успіх дався дівчині непросто, адже вона з дитинства займається сноубордингом.

Кікбоксинг

Відкритий чемпіонат Тернополя з кікбоксингу був багатим на учасників, медалі, та підтримку місцевого виробника. До турніру долучилося близько сто спортсменів з Тернополя та інших міст України – Чорткова, Товстого, Заліщиків, Рівного.

Лижні гонки, біатлон

Протягом трьох днів на Чемпіонаті України з зимових видів спорту змагались чоловіки з ураженням опорно-рухового апарату та порушенням зору. Від Тернопільського центру та ДЮСШІ «Інваспорт» участь взяло троє спортсменів.

Один з них став переможцем у трьох видах спринту. Це Тарас Радь - студент факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка. Він отримав перші місця у таких дисциплінах:

лижні гонки спринт (класичний стиль), дистанція - 1,6 км;

лижні гонки (вільний стиль), дистанція - 5 км;

біатлон спринт на дистанції 7,5 км.

Футбол

9 березня ФК «Тернопіль-ТНПУ» провів контрольний матч проти чвертьфіналіста Ліги чемпіонів Тернопільщини – ФК «Лісма» (Шляхтинці) і впевнено переміг суперника з Тернопільського району – 5:2.

9 березня у селі Жуків спаринг провели чвертьфіналіст Ліги чемпіонів Тернопільської області сезону-2019/20 – ФК «Хатки» з Бережан та учасник першої ліги чемпіонату області – ФК «Трибухівці» (Бучацький район). Загалом рівний поєдинок завершився перемогою бережанської команди (2:0), гравці якої на відміну від суперників, краще скористалися створеними моментами.

9 березня у своєму другому спарингу в рамках підготовки до нового сезону здобула перемогу підгаєцька «Нива». Учасник першої ліги чемпіонату Тернопільської області на футбольному полі села Петриків з мінімальним рахунком виявився сильнішим за ФК «Серет» (Тернопіль) – 2:1.

11 березня на стадіоні Тернопільського національного педагогічного університету спаринг провели студентський чемпіон Європи 2019 року ФК «Тернопіль-ТНПУ» з четвертою командою вищої обласної ліги за підсумками минулого сезону – «Збручем-Агробізнес» з Підволочиська. Гості святкували мінімальну перемогу – 2:1.

11 березня відбувся спаринг між дворазовим переможцем Ліги чемпіонів Тернопільщини – «Лісмою» з Шляхтинців (Байковецька громада) та найсильнішим аматорським колективом області трьох останніх років – великогаївським «Агроном». Чемпіони області були значно сильніші за суперника і здобули очікувано легку перемогу – 8:2.

Учасник першої ліги чемпіонату Тернопільської області ФК «Нараїв» 12 березня у Тернополі провів перший свій спаринг у 2020 році у рамках підготовки до нового футбольного сезону. Підопічні Богдана Дзюли святкували мінімальну перемогу над тернопільським «Педліцеєм» – 2:1.

13 березня у селі Дичків (Тернопільський район) відбувся спаринг між професійною командою «Нива» з Тернополя та найкращим аматорським колективом області трьох останніх років – великогаївським «Агроном».

14 березня контрольний матч провела команда «Рідна Борщівщина», яка готується до дебюту в першій лізі чемпіонату Тернопільської області. У гостях представник Борщівщини впевнено переміг учасника чвертьфіналу Ліги чемпіонів Тернопільщини ФК «Нічлава» (Колиндяни, Чортківський район) – 3:0.

15 березня на футбольному полі села Дичків (Тернопільський район) спаринг провели учасники вищої ліги чемпіонату Тернопільської області – ФК «Козова» та ФК «Вишнівець». Багатий на голи поєдинок завершився внічию – 3:3.

15 березня у Заліщиках місцевий «Дністер» у контрольному поєдинку впевнено переміг гостей з ФК «Трибухівці» – 5:0.

15 березня бучацька команда «Вся Україна – Колос» на легендарному стадіоні, на якому в 60-70-х роках минулого століття на весь Радянський Союз гримів місцевий колектив, у спарингу приймала «Медобори» із Зеленого (Гусятинський район) і легко перемогла суперника – 5:0.

15 березня на футбольному полі села Жуків бережанські «Хатки» приймали сусідів з підгаєцької «Ниви» і поступилися суперникові з мінімальним рахунком – 1:2.

15 березня, чемпіон Тернопільської області 2019 року великогаївський «Агрон» на футбольному полі села Товстолуг екзаменував «Поділля» з Васильківців, яке у сезоні-2020 виступатиме у вищій обласній лізі. Перемогу здобув «Агрон».

15 березня у Хоросткові на стадіоні цукрового заводу товариський матч провели місцева «Зоря» та чортківський «Кристал-U-17». Молоді гості несподівано святкували перемогу – 1:0.

15 березня у спарингу зустрілися представники Кременеччини в чемпіонаті Тернопільської області – «Три валети» з Кременця та «Арсенал» з Білокриниці. Цікавий поєдинок завершився на користь «канонірів» – 3:1.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео