На Чортківщині на території лісництва незаконно вирубали 8 кремезних дубів

23

15 квітня під час патрулювання лісових масивів охороною Улашківського лісництва ДП «Чортківське лісове господарство» виявлено самовільну вирубку восьми дубів. Працівники державної лісової охорони звернулися до Національної поліції України з метою проведення розслідування та документування фактів злочину. 

Правоохоронці встановили, що дерева зрубані у кварталах 65-66 та 68 Улашківського лісництва (об'єкт природно-заповідного фонду). Із восьми зрубаних дерев три дерева під час звалювання зависли на інших деревах, а  п’ять дерев було звалено. Із звалених дерев крадії забрали 20 колод дуба довжиною приблизно по 1,2 м.

Працівники поліції припускають, що дана деревина вивозилась двома вантажними мікроавтобусами. Також встановлено, що крадіями лісу було загорнуто перешкоди створені державною лісовою охороною для попередження не планового заїзду до лісу.

За фактом незаконної рубки дерев розпочато кримінальне провадження. Сума завданих збитків буде встановлена згодом державною екологічною інспекцією, повідомляє пресслужба Тернопільського ОУЛМГ.

Фото Тернопільського ОУЛМГ

Вибір читачів за тиждень

Відео