Дарія Шевченко

Тернополяни сидітимуть на карантині до 11 травня

2d129e2-karantin-1320

Уряд продовжив карантин до 11 травня. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у соціальній мережі. Чиновник зазначив, що згідно із даними Міністерства охорони здоров’я, пік захворюваності на коронавірус може настати на початку травня.

Він сказав, що держава має план виходу з карантину, який складається з п’яти етапів.

- Стартову точку цього плану ми називаємо «День К». Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%, - написав Денис Шмигаль.

За їхніми розрахунками, «День К» має настати 12 травня. До цієї дати чиновники повинні збільшити кількість тестувань, забезпечити медиків та лікарні усім необхідним обладнанням, запровадити систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розробити нові соціальні стандарти. До останньої входить носіння засобів індивідуального захисту, дотримання дистанції та постійна дезінфекція.

Денис Шмигаль звернувся до українців з проханням поставитись до нововведень з розумінням, аби надалі повернутись до звичного ритму.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео