Віра Олександрович

Набагато більше п’яних водіїв тепер ловлять у Тернополі (фото)

Шевчук

Транспорту і навіть пішоходів у Тернополі останнім часом стало набагато більше. Серед причин поліцейські вбачають байдуже ставлення громадян до карантинних вимог.

Ба більше, безпечність у декого переходить усі межі. Так, патрульні вже у будні почали ловити по 5 п’яних водіїв за добу. Раніше таке траплялося лише у святкові дні, стверджує начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. Про це він розповів під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 24 квітня (також читайте ТУТ – прим.).

Штаб2
Штаб2

Контрольно-пропускні пости (КПП) у Тернополі продовжують працювати у посиленому режимі. Лише за 2 доби правоохоронці перевірили понад 4 000 авто (раніше було близько 3 тисяч за такий же період – прим.). Вантажівок серед них було більш як 600. Тобто транспортний потік дійсно збільшився. Навіть у деяких частинах міста почали виникати затори, як це було до оголошення карантину.

- Водіїв і пасажирів із підвищеною температурою тіла наші працівники не фіксували, - звітує Богдан Шевчук. – Зате спіймали 5-ро водіїв напідпитку. На одного із них відразу склали і протокол за злісне порушення норм карантину. Так, транспорту у місті побільшало і це також тривожить.

Такої ж думки і міський голова Сергій Надал. Він вважає, що тернополяни надто розслабилися через незначну кількість виявлених у місті хворих на COVID-2019. Мовляв, люди не хочуть розуміти, що такої статистики ми добилися лише шляхом того, що вчасно ввели карантин. До того ж, більшість громадян досі поводяться відповідально і свідомо.

- Ми не вводимо комендантську годину, - нагадує Сергій Надал. – Однак дуже просимо усіх без крайньої потреби не виходити на вулицю. Розумію, що багатьом нині треба на город, на дачу. Втім, раджу усім дотримуватися рекомендацій поліції про перебування в авто обмеженої кількості людей, якщо вони – не родичі.

онлайн
онлайн

Тож надалі патрульні працюватимуть у посиленому режимі. У вихідні буде 12 додаткових автопатрулів, крім звичайних піших. Принагідно Богдан Шевчук пояснив новації, які урядовці внесли у свою постанову про введення карантинних вимог щодо населення.

- Тепер людям, які повернулися з-за кордону, дозволяють обрати: або самоізоляцію, або обсервацію у спеціальному закладі, - розповідає він. – Однак до тих, хто залишиться вдома, ввели особливі обмеження. На Єдиному вебпорталі електронних послуг є база даних про усіх, хто перетнув кордон. Якщо ці люди не мають ознак ГРВІ, володіють відповідними гаджетами і можуть встановити у себе спеціальну програму, то їм дозволяють перебувати вдома – на самоізоляції. Контроль за дотриманням усіх вимог цими людьми відбувається через смартфон.

У вказаній програмі, за його словами, передбачена можливість надсилати фото і вказувати геолокацію. Виглядає це так: по кілька разів на добу громадянина просять надсилати фото і підтверджувати цим, що він – удома. Додатково поліцейські контролюватимуть пересування об’єкта. Якщо зауважать якісь негаразди, то відразу виїдуть за вказаною у документах адресою. У разі, коли зафіксують порушення, на цю людину складуть адміністративний протокол. А штраф для порушників карантину нині становить від 17 до 34 тисяч гривень.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео