Дарія Шевченко

Тернопільські гвардійці стріляли з БТРів (фоторепортаж, відео)

DSC_0117

Ось уже кілька днів неподалік Львова на військовому стрільбищі тривають тренування 2 Галицької бригади. Участь у них беруть бійці з Тернополя, Ужгорода та Львова. Хлопці вдосконалюють свої навики та вміння на БТРах, а також вправляються у тактичній та спеціальній підготовці.

Як зазначають самі військові, найкраще тренуватись у складних умовах місцевості та у нічний час, щоб бути готовим до всього. Як розповів старший солдат Назар Яворський, який керує одним з екіпажів БТР, він повинен швидко оцінювати обстановку, що відбувається довкола нього та приймати чіткі рішучі дії. Щоразу хлопець відчуває на собі усю відповідальність перед екіпажем.

- Наш екіпаж проявив себе на повну, ми діяли злагоджено, як один механізм. Це найголовніше в нашій роботі, відчувати один одного та відповідати один за одного. Я отримав масу задоволення від нічної стрільби та практичного водіння. Сама місцевість, де ми тренувались, була з перешкодами та обмеженою прохідністю. Усе ускладнилось і погодними умовами – напередодні падали сильні зливи і ґрунт був достатньо м’який. Але саме це і було круто, відчувати, як багатотонна машина долає усі перешкоди, - сказав Назар Яворський.

Військовослужбовець зізнався, що стрільба вночі з БТРів дійсно вражає, емоції після цих тренувань його триматимуть ще довго.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«291866,291867,291868,291869,291870,291871,291872,291873»]

Фото, відео Аліни Новікової

Вибір читачів за тиждень

Відео