Книга почесних жителів Чорткова поповнилась трьома людьми

с

Трьом чортків’янам присвоїли звання «Почесний громадянин міста Чорткова». Відповідне рішення прийняли на засіданні 92-ї сесії Чортківської міської ради. 

– Традиційно до Дня міста ми нагороджуємо мешканців міста, які внесли вагомий вклад у розвиток Чорткова, званням «Почесний громадянин міста Чорткова. На жаль, вручення нагород цьогоріч у зв’язку з коронавірусом буде не в часі святкування Дня міста у парку ім. І.Франка, як ми вже звикли, а скромно у кабінеті міського голови, – розповів мер Чорткова Володимир Шматько на засіданні сесії.   

Список осіб, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чорткова»:

  • Петро Миколайович ГОЛІНАТИЙ – диригент-хормейстер, двічі відмінник культурноосвітньої роботи, заслужений працівник культури України;
  • Андрій Володимирович КУНИК – військовослужбовець військової частини А1915;
  • Богдан Якович Чижишин – протягом тривалого часу працював завідувачем рентгенологічним відділенням. 

Довідково. Звання «Почесний громадянин міста Чорткова» є вищою формою громадського визнання видатних заслуг перед територіальною громадою міста. Присвоюється за значний внесок в соціальний, економічний та культурний розвиток міста; за вагомі досягнення у галузях науки, освіти, культури, спорту, охорони здоров'я, охорони громадського порядку, будівництва та житлово-комунального господарства; за громадську та благодійну діяльність. Питання про присвоєння звання попередньо розглядається постійними комісіями міської ради, після чого кандидатури затверджує сесія Чортківської міської ради. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео